Учен, написал за 13 месеца цели 18 научни статии за

...
Учен, написал за 13 месеца цели 18 научни статии за
Коментари Харесай

Забравените, но съсипани от коронавируса: Учени, не само лекари, работещи без никаква почивка

Учен, написал за 13 месеца цели 18 научни публикации за ковид! Лекар от незабавно поделение във Филаделфия, който се обажда на телефон за незабавна психическа помощ за медици и се пречупва, изпадайки в амок, откакто е изкарал 48-часова промяна без спиране и губи 20 пациенти поради COVID-19. Специалисти, които работят по ваксини против ковид и се изтезават, че не могат да са до сътрудниците си в незабавните отделения, с цел да им оказват помощ с лекуването на пациенти. А редактор в влиятелно научно списание споделя, че е напуснал поради напрежението от нуждата да е доста бърз и старателен при обработката на научни материали: „ Смениха ме с двама души – това демонстрира какъв брой виновна е била работата ми ”. Това са единствено част от образците, систематизирани в профилирана публикация на сп. Science.
Според проучване измежду 1110 експерти в научната и здравната сфера в Съединени американски щати, 55% са обмисляли съществено да сменят специалността поради напрежението от пандемията. 69% от участвалите в анкетата се усещат уплашени, а 35% се усещат гневни. Всичко това е удвояване на отрицателните индикатори по отношение на 2019 година.
 Д-р Неделчо Тотев: Дано не се постанова да връщаме пациенти поради болни медици Д-р Неделчо Тотев: Дано не се постанова да връщаме пациенти поради болни медици
" Положението е съвсем пагубно. Мерките са затегнати, само че нещата не вървят ", сподели пред БНР доктор Неделчо Тотев, ръководител на Асоциац...
„ Всички работят през нощта, през почивните дни, всяка свободна минута. Няма в допълнение възнаграждение. Няма гаранция за в допълнение кариерно самопризнание. Нямам дълготраен контракт. Чуватвам се напрегната, че това ми е шансът и не мога да го пропусна ”, обобщава Ема Ходкрофт, биолог от Университета в Берн.
Учени, занимаващи се с академична работа, с която търсят всевъзможни отговори за COVID-19, се оплакват, че университетите и институциите, в които работят, не им оказват помощ, в случай че имат дребни деца.
Има обаче и учени на противоположния полюс. Например шефът на отдел „ Вирусология ” в Медицинския център „ Еразъм ” в Ротердам Марион Купманс. Тя е част от задачата на СЗО в Ухан, която търси отговори за произхода на ковид. Работи от 8:00 сутринта до 23:00 вечерта 6, даже 7 дни в седмицата, само че не го усеща като товар - тъй като има вяра, че способства в това пандемията да остане зад тила на човечеството. Тя не е единствена – само че границата сред удовлетворението, че помагаш и психическия срив поради непостижимите упования наподобява тотално размита в академичната и здравната общественост на всички места по света.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР