Учебните занятия в няколко области на Албания са прекратени поради

...
Учебните занятия в няколко области на Албания са прекратени поради
Коментари Харесай

280 училища останаха затворени заради лошото време в Албания

Учебните занятия в няколко области на Албания са прекъснати заради изобилния снеговалеж и ниските температури, оповестява организация МИА.
Министерството на образованието, младежта и спорта заяви, че в общо 280 учебни заведения през вчерашния ден не е имало часове и по този начин ще бъде и в идващите дни. Учениците в областите Шкодра, Кукъс, Корча, Елбасан, Гирокастра, Пешкопия са пуснати във почивка, както и децата в планинските селища. Пропуснатите образователни дни ще бъдат отработени откакто времето се усъвършенства, заяви албанското министерство.
Планинските селища са блокирани от снега, електроснабдяването постоянно прекъсва, добавя Българска телеграфна агенция.
Министърът на защитата Олта Джачка оцени обстановката като тежка и прикани жителите да не излизат от домовете си, в случай че не се постанова, а притежателите на коли да не излизат без вериги и строго да съблюдават правилника за придвижване и да се преценяват с изискванията на пътя.
Над 2000 албански бойци, полицията, чиновници в електроразпределението са в цялостна подготвеност да окажат поддръжка на жителите при нужда. Военни хеликоптери са подготвени да транспортират вероятно заболели хора и да доставят храна в блокираните обитаеми места, съобщи Джачка. Напълно блокирани са селата в областите Голо бърдо и Гора.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР