Учебната програма по български език и литература, която в момента

...
Учебната програма по български език и литература, която в момента
Коментари Харесай

Новата учебна програма по БЕЛ е разработена от учители

Учебната стратегия по български език и литература, която сега е одобрена, в действителност е направена от учителите по български език и литература от цялата страна. Това разяснява пред Агенция „ Фокус “ зам.-министърът на образованието и науката Таня Михайлова.

По думите ѝ от април месец се водят диалози с районните специалисти и районните ръководства, където са се провели четири срещи с над 1000 учители от цялата страна и взаимно с Асоциацията на учителите по български език и литература.

„ На всичките общи срещи се оказа, че има разговор сред институциите и преподавателите и те споделиха всичко, което са видели и открили по време на работния развой. Това са сътрудници със сериозен опит и ние се вслушахме в огромна част от техните оферти “, уточни зам.-министърът.

Според нея на всички места се е приело доста добре това, че творбите в новата образователна стратегия се преглеждат като творбите са разграничени на тематичен принцип и се съблюдава хронологичната поредност вътре в учебниците.

“Това значи, че ние резервираме и хронологията на самите тематики. Част от изучаваните бяха изменени в следствие от вижданията на колегията “, разяснява тя.

По думите на Михайлова също по този начин и по предметите, които се учат в общообразователната подготовка има нова образователна стратегия: по математика, български език и литература.

„ Тя е напълно нова и в действителност знаете, че това ще бъде и базата, на която ще се проведат и държавно зрелостните изпити “, уточни още тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР