Участващата управлението партия ВМРО обяви, че е против решението на

...
Участващата управлението партия ВМРО обяви, че е против решението на
Коментари Харесай

ВМРО против решението на ГЕРБ да се отметне от детските надбавки за всеки

Участващата ръководството партия Вътрешна македонска революционна организация разгласи, че е срещу решението на деца в България следващата година. Депутатите на вицепремиера Красимир Каракачанов оповестиха, че ще гласоподават срещу поправките на съдружните си сътрудници.

От измененията сред двете четения на законопроекта за бюджета на страната за следващата година се разбра, че ГЕРБ се отхвърля от и връща подоходният аршин. Спестените 205 млн. лева ще отидат за обещаното от премиера Бойко Борисов в допълнение нарастване на заплатите в Министерство на вътрешните работи с още 5%, както и отчасти ще покрият оповестеният от здравния министър ангажимент за 600 лева добавка към заплатата за всички лекари.

Поправките са импортирани от депутати от ГЕРБ, отпред с председателката на парламентарната група Даниела Дариткова и шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова.

" Не мога да се начудя на метода на мислене на някои хора в ГЕРБ! Едно от най-смислените неща в плана за бюджет 2021 година беше точно отпадане на подоходния аршин за така наречен " детски надбавки ". Не че сумата е огромна и ще реши проблемите на българските деца, само че е знак от страна на страната, че мисли за всички, а освен за децата на маргиналните групи и на тези, които крият приходи ", написа във Facebook зам.-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов.

По думите му това, че няма надбавки за всяко дете, е " дразнеща неправда, въведена от Национална движение „Симеон Втори", крепена от Българска социалистическа партия, а в този момент и от ГЕРБ ". " Още по-перверзно е да се опълчват детските на служители на реда и лекари! Категорично не поддържаме метода и ще гласуваме против него в залата на Народно събрание. Вътрешна македонска революционна организация от години счита, че ВСЯКО българско дете би трябвало да получава държавна поддръжка. Пътищата са два: така наречен детски надбавки и фамилното подоходно облагане ", уточни още депутатът.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР