Участниците в протеста срещу пенсионната реформа във Франция блокираха входовете

...
Участниците в протеста срещу пенсионната реформа във Франция блокираха входовете
Коментари Харесай

Поне 1,3 млн. французи на протест, блокираха Париж и всички други градове

Участниците в митинга против пенсионната промяна във Франция блокираха входовете на всички нефтени рафинерии в страната, оповестява France Info.

От Общата конфедерация на труда (CGT) оповестиха, че " изпращането на горивото е блокирано от всички рафинерии за петрол ".

В същото време CGT означи, че " макар че стачките се организират във всички рафинерии, броят на участниците варира от дружество до дружество ".

По-рано ръководителят на CGT Филип Мартинезе в изявление за седмичното издание Le Journal du Dimanche даде обещание, че на 7 март " Франция ще въстане ", с цел да изрази несъгласието си с управляващите за плана за пенсионна промяна. Според него се приготвят повече от 260 митинги, на които се чакат " милиони участници ". В същото време телевизионният канал BFM показва данни за упования брой протестиращи – сред 1,1 и 1,4 милиона души.

Една от най -големите акции против плануваната пенсионна промяна във Франция се състоя на 31 януари, когато към 2,8 милиона души излязоха на улицата - съгласно CGT (1,2 милиона души - съгласно Министерството на вътрешните работи). Големи митинги също се организираха на 7 и 11 февруари.

В средата на януари министър председателят на Франция Елизабет Борн показа план за промени, съгласно който възрастта за пенсиониране би трябвало да бъде увеличена от 62 на 64 до 2030 година Проектът включва и увеличение на размера на минималната пенсия до 1,2 хиляди евро и анулирането на редица специфични пенсионни режими в разнообразни промишлености.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР