Участник в телефонни измами е задържан от полицията в Пещера.

...
Участник в телефонни измами е задържан от полицията в Пещера.
Коментари Харесай

Полицията закопча двама телефонни измамници

Участник в телефонни измами е арестуван от полицията в Пещера. При полицейска акция в Пещера е задържан мъж с букви К.Н. /36 г./ от София, оповестяват от пресцентъра на ОД МВР-Пазарджик, представен от Българска телеграфна агенция.

Той е с голям брой престъпни прояви, в това число и за владеене на наркотични субстанции. До момента е открито, че през последния месец К.Н. изпълнявал ролята на медиатор в скица на измами като е взел общо 3600 лв. и 1500 евро.

Жертвите са три дами от Батак и Пещера на възраст сред 77 и 88 години. От пресцентъра прецизират, че е употребена схемата за служител на реда, проверяващ телефонни измами.

Той желал всичките спестявания от пенсионерите, с цел да примамят и заловят измамниците. На адреса идвал мъж, представящ се за граждански криминалист, който вземал парите с заричане сумата да бъде възобновена назад, откакто бъдат арестувани причинителите.

Ако откажели, жертвите били заплашвани със разпра. Работата по случая продължава.

Попово

Установен и арестуван е причинител на телефонни измами в Попово. Измамата е осъществена на 14 ноември в града, когато 71-годишна жена е дала 5 700 лв. на привиден чиновник на полицията, оповестяват от Областната дирекция /ОД/ на Министерство на вътрешните работи в Търговище.

Въвеждането в подвеждане е станало по схемата "искане на подпомагане за задържане на причинители на телефонни измами ", напомнят от полицията.

На 17 ноември е открит причинителят на измамата - Р.Д. /на 59 г./ от разградското село Ясеновец. При реализирането на незаконната скица е играел ролята на пощальон /муле/. Установена е съпричастността му при осъществяване на още две телефонни измами в градовете Силистра и Исперих.

Р.Д. е арестуван за период до 24 часа в Районното ръководство на полицията в Попово. Образувано е досъдебно произвеждане. На Р.Д. е повдигнато обвиняване на осъщественото от него действие.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР