Участието на Петър Илиев в проектосъстава за кабинет по същество

...
Участието на Петър Илиев в проектосъстава за кабинет по същество
Коментари Харесай

Румен Петков за Петър Илиев: Не съм мислил, че падението в държавата може да стигне дотук

Участието на Петър Илиев в проектосъстава за кабинет всъщност е удар по името на България, по този начин някогашният вътрешен министър и ръководител на Политическа партия АБВ, която е съдружен сътрудник на Българска социалистическа партия Румен Петков разяснява оповестената кандидатура за вътрешен министър и вицепремиер от Има Такъв Народ. Той посочи кардиналната си позиция, като акцентира, че тя е непроменена още когато Петър Илиев беше номиниран в първопредставения проектосъстав на кабинет и добави, че подобен типаж е неуместен като присъединяване в държавно управление.
„ В следствие от правосъден министър се издигна до претендент за министър-председател, в този момент е претендент за министър на вътрешните работи. Както споделя един народен представител - зависимостите са такива, че кабинет може да няма, само че претендент Петър Илиев ще има “.
Петков акцентира, че забележките му към личността на претендента за вътрешен министър не са персонални, защото не го познава персонално. Но се гордее с това си непознанство.
„ Г-н Трифонов би трябвало да види безочието, арогантността, излъчването. Трифонов цялостен живот е работил с хора и тези неща не би трябвало да бъдат подминати от него. Този цинизъм и арогантстваща безочливост не наподобяват даже на разносвач на пощата в учебно заведение, а не на учител във висше образователно заведение. Поставям надълбоко кардиналния въпрос възможно ли е и оправдано ли е назначението на държавен пост на разположение, което има писмени задължения към друга страна. Това не е ли спор на ползи и чии ползи ще отстоява това лице – към страната Барбадос, където има писмен ангажимент или на Република България, която той има претенциите да управлява. Това е такова безогледие и не преставам да не разбирам какви са причините, с които притискат господин Трифонов той да продължава да е в проектосъстава.
Дори да подминем просташката надменност, вулгаризма, само че става дума за българската страна и българската държавност и за това по какъв начин изглеждаме в очите на българските жители и на нашите сътрудници. Почетен консул на друга страна, който документално е поел ангажимент към друга страна, ние издигаме като министър на вътрешните работи. Какъв размер от характерната информация в Министерство на вътрешните работи ще бъде предоставена на Барбадос? Той в положение ли ще е да управлява приключването на пари от България към Барбадос, в случай че има такива? Това са изключителни тежки въпроси и се усещам доста дискомфортно, когато ги задавам. Не съм мислил, че падението в страната може да стигне дотук. Ако задачата е господин Трифонов да турпилира самичък държавното управление, което предлага, този човек може да остане в състава. Неговото присъединяване всъщност е удар по името на България. Ние в годините сме налагали практиката в публични случаи Родина да се пие с основно "Р " и през днешния ден нас ще ни ръководи почетният консул на Барбадос. Много се надявам тази тематика през днешния ден да бъде затворена посредством изваждането на това събитие от проетосъстава “, приключи Петков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР