Участието на Иван Гешев на изслушване в мониторинговата група към

...
Участието на Иван Гешев на изслушване в мониторинговата група към
Коментари Харесай

ГЕРБ и ЕНП опитаха да провалят изслушването на Иван Гешев в Страсбург

Участието на Иван Гешев на чуване в мониторинговата група към Комисията LIBE на Европейския парламент едвам не беше анулирано, откакто се оказа, че от ЕНП са внесли предложение то да не се организира.

Заседанието е почнало с разискване на предложение чуването му да бъде анулирано, само че в последна сметка Гешев е позволен до залата.

Той обаче излезе след към 15 минути и направи напълно малко изказване.

" Както постоянно обсъждахме значими въпроси като правовата страна и върховенството на закона, зловредното съветско въздействие, корупцията. Ще изчакам решението на президента Радев за указа, решенията на Конституционен съд и каквото имам да кажа, ще го кажа в България ", разгласи той и си потегли.

Няколко евродепутати от ГЕРБ (част от ЕНП), които не са членове на комисията, оповестиха пред публицисти, че има импортирано предложение за недопускане на Иван Гешев до съвещанието.

" Участниците ще решат при започване на закрито съвещание. Искането е импортирано от няколко групи предвид на случилото се във Висш съдебен съвет ", споделя Емил Радев от ГЕРБ.

Елена Йончева (БСП), която е поканила Гешев да приказва в Страсбург, упреква Европейската национална партия за това, че се пробва да анулира чуването.

" Докато президентът не вземе решение, Иван Гешев е към момента основен прокурор на Република България ", се споделя в известие от нейния офис.

Иван Гешев дойде в Екологичен потенциал, само че отхвърли да беседва с публицисти, преди да стане ясно дали ще може да приказва пред евродепутатите.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР