Убийството на 7-годишно дете потресе Момчилград. Местни хора спонтанно се

...
Убийството на 7-годишно дете потресе Момчилград. Местни хора спонтанно се
Коментари Харесай

След убийството на малката Дамла: говори психолог

Убийството на 7-годишно дете потресе Момчилград. Местни хора непринудено се събраха пред дома на убитото дете и потеглиха към полицията с искане виновникът да бъде оголен. По неофициална информация има арестувана, която по информацията досега е близка до фамилията, отбелязва NOVA. Вчера основният прокурор Сотир Цацаров сподели, че детето е умряло от задушаване, само че е мъчно да се каже, че има обвинен за случая. От думите на обвинител номер едно стана ясно, че решаващи за случая ще са експертизите.

„ Моят опит приказва, да не злоупотребявам в проценти, само че в 99% от сходни случаи става въпрос за хора, които се грижат за детето - дали са родители, настойници, гледачи има вариации, само че е човек, който е непосредствен до фамилията. Хората имат едно лице за пред обществото и едно за в дома. Много постоянно причина е извънклинично протичащи психологични болести. Причина може да бъде и огромният стрес. Гледането на дете от време на време е и компликация и наслояването на несправяне с някакви компликации това може да докара до доста тежък стрес ”, разяснява пред Нова телевизия психологът Росен Йорданов.

„ Това схващане, че към фамилията може да изпитваш единствено позитивни усеща и възприятие на любов към детето си не е истина. Ние сме амбивалентни същества и изпитваме и обич, само че от време на време и ненавист ”, сподели още той.

„ Когато направиш такова извънредно действие, спонтанната ти реакция е да съхраниш себе си. Дори осъзнавайки какво си направил ”, изясни Росен Йорданов.
Източник: nova.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР