Убийство за целокупния български народ е излизането на битовите потребители

...
Убийство за целокупния български народ е излизането на битовите потребители
Коментари Харесай

Димитър Манолов: Тройно увеличение на цената на тока ще има заради либерализацията

Убийство за целокупния български народ е излизането на битовите консуматори на либерализирания пазар на електрическа енергия. Повишаването на цените на битовите консуматори ще е тройно поради либерализацията на енергийния пазар. Това съобщи Димитър Манолов, президент на КТ “Подкрепа ” в предаването “Офанзива с Любо Огнянов ” по Nova News.

Манолов изясни, че сега енергийният микс пази битовите консуматори.

„ Най-скъпото в енергийния микс са „ домашните любимци ”, на които страната им заплаща да създават ток от слънце и от вятър ”, сподели Манолов.

Той изясни, че най-големият проблем на енергетиците, които стачкуват в този момент, е че няма гаранция, че подписаните неща в съглашението с държавното управление ще се случат. Част от присъстващите не го подписаха, в това число и аз, сподели президентът на КТ „ Подкрепа ”.

Манолов разяснява и договарянията и вложението във възобновими енергийни източници:

„ Колкото си желаят перки и слънчеви панели да конфигурират, стига да не се разпадне енергийната сигурност на страната ”.

Той призна, че въглищните централи са остарели, само че акцентира, че към момента не съществува нещо, което да ги размени:

„ ВЕИ-тата не могат да заместят ТЕЦ-а, тази работа с водорода още е наникъде. Германия предходната година откри 12 електрически централи. Това, че покриваме плодородна земя със слънчеви панели – какво е. Никой не приказва за това какви запаси се разходват, с цел да бъдат създадени тези панели и какво ще коства тяхното извеждане от приложимост ”, сподели Манолов.

За договарянията с държавното управление Манолов акцентира:

„ Самото писане на териториалните проекти потегли с ляв крайник, мислим, че всичко се прави наобратно, с цел да бъде реализирана някаква цел. Разпадане на енергийната ни система, с цел да угодим на нечий кеф е ненормална система ”, изясни синдикалният водач.

Едно от настояванията на синдикатите е било да се запише, че Народно събрание задължава Министерския съвет да Синдикатите са поискали да се запише, че Народното събрание задължава Министерския съвет да означи постановките на Пътната карта в териториалните проекти за обективен преход.

„ Народните представители не одобриха това предложение и то отпадна ”, сподели Манолов.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР