Убитият Кирил Русев е взел крупна сума пари от Стоян

...
Убитият Кирил Русев е взел крупна сума пари от Стоян
Коментари Харесай

Стоян Александров дал 306 хил. долара на убития от сина му

Убитият Кирил Русев е взел крупна сума пари от Стоян Александров още през 2008 година със период за връщане от 1 година и не я е възстановил, в това число и на сина му Петър като негов правоприемник.

Дългогодишният спор за парите е в основата на жестокото закононарушение, разплетено от Министерство на вътрешните работи и прокуратурата единствено за часове. За отвличането и убийството на Русев обвинен е Петър Александров, наследник на починалия някогашен министър на финансите Стоян Александров. Той умря на 24 август 2020 година След политиката той се занимава с бизнес, в това число и с кредитиране. Точно поради това беше упрекнат през 2018 година от прокуратурата, когато очевидци описаха за високи наказателни лихви, които са им налагани.

Кирил Русев е бил един от клиентите на Стоян Александров. За 306 хиляди щатски $ е договорът сред компания на Стоян Александров и Русев. На него също са му начислявани наказателни лихви, като сумата, която е трябвало да върне, е станала двойна през годините.  За това той е подписвал записни заповеди, само че не се е издължил. Споровете за парите се придвижват и след гибелта на бащата. До 4 януари, когато Русев отива на среща със сина му Петър и е погубен, а по-късно и квалифициран за кремация с подправени документи, оповестява 24 часа.

Очаква се Петър Александров и Александър Кинов да се изправят през днешния ден пред Софийския градски съд по настояването на прокуратурата за непрекъсната мярка задържане под стража и за двамата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР