Убитият до "Герена" Георги Христов-Тинето е осъден задочно. Той е

...
Убитият до "Герена" Георги Христов-Тинето е осъден задочно. Той е
Коментари Харесай

Разстреляният до Герена Георги Христов-Тинето е съден 2 пъти за убийството в Харманли

Убитият до "Герена " Георги Христов-Тинето е наказан задочно. Той е бил в чужбина по време на делото за убийството в Харманли и не е могъл да се отбрани, разяснява пред Lupa.bg адв. Емануил Йорданов по отношение на изнесената информация, че разстреляният убиец има доживотна присъда.
"Георги Христов е екстрадиран от Испания. Имало е произвеждане по европейска заповед за арест. При това състояние има опция за ново произвеждане, за ново дело. Вероятно това се е случило и са му понижили доживотното наказване за убийството ", допусна адв. Йорданов.
"Ако убитият е бил арестуван у нас след екстрадицията и има остаряла излежана присъда, с която да се направи групиране на наказванията, това е повода да излезе на независимост. За това би трябвало да се произнесе прокуратурата, тъй като тя следи осъществяванията на наказванията ", изясни правозащитникът.
"Фактически поради изгонването делото е почнало изначало. По-ниската присъда е на различен правосъден състав. Най-вероятно доказателствата на прокуратурата са били рехави и по тази причина при второто дело присъдата е по-ниска ", допусна Емануил Йорданов.
Георги Христов е приет за отговорен за обир и ликвидиране в Харманли от 2002 година. През 2005 година той наказан на пожизнен затвор без право на подмяна. След грабежа Тинето се укрил и е разгласен за интернационално търсене от Интерпол.
10 години след осъществяването на закононарушението - през 2012 година, бе задържан в Испания и предаден на българските управляващи. През 2014 година обаче присъдата му е понижена на 14 година затвор. Той е бил пуснат предварително от Софийския градски съд.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР