У нас Областният кризисен щаб за бежанците от войната заседава

...
У нас Областният кризисен щаб за бежанците от войната заседава
Коментари Харесай

Разселването започва до дни: Има ли вече яснота как ще се преместят украинските бежанци?


У нас Областният спешен щаб за бежанците от войната заседава в Бургас. Той би трябвало да координира разселването на украинците от Южното Черноморие, което стартира в идващите дни.

В съвещанието участваха всички институции, които имат отношение към разселването – здравните управляващи, полицията, защото би трябвало да бъде подсигурено медицински обгрижване. Да бъдат обезпечени транспортни коридори от „ Слънчев бряг “, където има най-вече украински бежанци, първо към Бургас, а по-късно и към вътрешността на страната.

За задачата ще бъдат обособени няколко буферни зони – Морската гара, която към момента работи като спешен център. Вероятно през идващите часове ще бъде превърната в зона за краткотрайно изчакване на бежанците, които би трябвало да бъдат извозени в границите на деня.

Ще има и две държавни бази, в които хората ще могат да пренощуват ден или два, до момента в който бъде обезпечен прехвърлянето им с трен.

До края на деня продължава записването на хотелите, които желаят да вземат участие в програмата.

Мерките по разселването на украинските бежанци бяха разисквани и в Комисията по туризъм.

„ Мое персонално разбиране и ще упорствам за това е украинските бежанци час по-скоро да бъдат интегрирани. Тоест да стартират работа някъде в българските компании, без значение дали ще е в областта на туризма, или в някоя от другите сфери на българската индустрия. Така че те да стартират да живеят като всички останали българи “, сподели министърът на туризма.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР