Тютюневият гигант е инвестирал над 4,5 милиарда долара в разработката

...
Тютюневият гигант е инвестирал над 4,5 милиарда долара в разработката
Коментари Харесай

Президентът на „Филип Морис” за ЕС Фредерик де Вилде пред Webit: Трансформацията към бъдеще без дим е нашият смисъл като компания

Тютюневият колос е вложил над 4,5 милиарда $ в създаването на новаторските платформи

Всеки ден 10 000 души по света избират да спрат да пушат и да преминат към бездимните други възможности

Иновативният водач в тютюневата промишленост Филип Морис Интернешънъл (PMI) взе присъединяване в най-влиятелния конгрес за цифрови нововъведения и технологии в Европа Webit Festival Europe 2018, състоял се в София от 25 до 27 юни. Фредерик де Вилде - президент на PMI за Европейския съюз, показа в панел „ Иновации “ визията на компанията за създаване на бъдеще без пушек, за осъществяването на която тютюневият водач е вложил над 4.5 милиарда $ в разработки и индустриални мощности. „ Доказателство за това, че компанията върви в вярната посока, е фактът, че 10 000 души всекидневно по света стопират да пушат и минават към бездимната опция - системата за нагряване на тютюн IQOS “, показа Де Вилде.

„ Основният проблем при тютюнопушенето е горенето. При изгарянето на тютюна се образува тютюнев пушек, който съдържа сред 6000 и 8000 нездравословни субстанции. Затова и предизвикването ни беше: Можем ли да създадем нещо толкоз новаторско - артикул, който да отстрани горенето и тютюневия пушек, само че който в това време да доставя задоволство на пушачите. Това е и нашата задача през последните над 10 години, за осъществяването на която вложихме над 4,5 милиарда $ вложения. В резултат успяхме да създадем и пуснем на пазара първата ни продуктова платформа от този вид –електронно устройство, което нагрява тютюна до точната температура, тъй че да няма горене и тютюнев пушек, като в това време носи на пушачите нужното задоволство.

Разбирам, че може да звучи необичайно за компания, която постоянно е предложила доста сполучливо стандартни цигари на пазара, внезапно да съобщи: " Желанието ни е да спрем продажбата на продукта, който продаваме от години ". Смятам обаче, че с нашите научни разработки и с новаторския артикул, който в този момент е в ръцете на потребителите ни, ние демонстрираме, че сме способни да предложим една по-добра опция.

Вярвам, че положителният дизайн на продукта постоянно играе роля в уравнението на взимане на решение от потребителя, само че би трябвало да разберем, че за пушача основен е претекстът да спре да пуши, да се пренасочи, да търси информация за новите платформи и да премине към по-добра опция - това е доста по-сериозна стъпка към смяна на метода на живот, в сравнение с просто мода. Мисля, че това е жизненоважно решение и желая този артикул да бъде прочут със солидната просвета, която стои зад него, с технологията и с изгодите, които може да донесе на пълнолетните пушачи.

Много компании и промишлености се трансформират поради външните тласъци на средата. Ние взехме решение да предизвикваме и променим нашия бизнес от вътрешната страна. Затова трябваше да придобием напълно нови качества посредством привличането на учени и специалисти в разнообразни области като систематична токсикология, химия, осъществяване на клинични изследвания и други. Трябваше да изградим доста по-голям инженеринг отдел, с цел да се уверим, че новите устройства, които пускаме на пазара, могат да бъдат създадени вярно. Трябваше да сме сигурни във високата подготовка на сътрудниците, които се причисляват към нашата компания.

Опитваме се да следваме потребителите и устройствата цифрово, да знаем дали и по кое време хората имат въпроси за устройството, по кое време ще го заменят, по кое време ще си купят ново, тъй като те би трябвало да получат вярното обслужване и положителната грижа за клиента. Всичко това се случва през цифрова платформа. Затова трябваше да създадем сериозна смяна в метода, по който оперираме и вършим бизнеса си, и да оценим опциите си за смяна вътре в самата компания.

Това означаваше тази промяна. Мисля, че с нея сме разкрили смисъла си като компания”, сподели пред многочислената интернационална аудитория, пристигнала на най-големия конгрес за нововъведения, технологиии и цифрова политика в Европа Webit Festival Europe 2018, президентът на „ Филип Морис Интернешънъл “ за Европейския съюз Фредерик де Вилде.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР