Тялото на починалия в Испания бивш президент на Ангола -

...
Тялото на починалия в Испания бивш президент на Ангола -
Коментари Харесай

Връщат тялото на експрезидент в родината му

Тялото на умрелия в Испания някогашен президент на Ангола - Жозе Едуарду душ Сантуш, ще бъде върнато в родината му, заяви вестник Jornal de Angola, базирайки се на държавно изказване. Очаква се самолетът да дойде от Барселона до Луанда в късния следобед на 20 август.

Преди 3 дни съдът на испанския град Барселона реши да трансферира тялото на някогашния президент на Ангола Жозе Едуардо душ Сантуш, който умря на 8 юли в локална болница, на вдовицата му за по-нататъшно изпращане до родината му. Делото влезе в съда в Барселона, откакто роднините на някогашния анголски президент не можаха да се схванат между тях къде и по какъв начин да бъде погребението му. В същото време една от дъщерите му - Чисе дос Сантос, съобщи, че татко ѝ може да е бил токсичен и заведе дело с искане за незабавна аутопсия, преди тялото да бъде пуснато на фамилията. Аутопсията разкрива естествени аргументи за гибелта.

Междувременно държавното управление на Ангола нае адвокатска адвокатска фирма, с цел да поддържа вдовицата на дос Сантос, Ана Паула дос Сантос, в нейната петиция да съобщи тялото на брачна половинка си. Ана Паула душ Сантуш - третата брачна половинка на някогашния президент на Ангола - настоя тялото му да бъде върнато в родината му. Кога тъкмо ще бъде погребението на Жозе Едуардо дос Сантуш към момента не е известно.

Бившият президент на Ангола умря в болница в Барселона сутринта на 8 юли. 79-годишният Дос Сантос беше признат в болница на 23 юни след сърдечен арест. Според лекарите от болничното заведение някогашният глава на анголската страна е имал неврологични затруднения. Дош Сантуш беше президент на Ангола в продължение на 38 години - от 1979 до 2017 година От 2019 година той прекара доста време в Барселона, където се лекуваше.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР