Тялото често ни предупреждава за наближаващи болести, но понякога тези

...
Тялото често ни предупреждава за наближаващи болести, но понякога тези
Коментари Харесай

Запомнете ги! Тези 7 необичайни признака предупреждават за сериозни болести

Тялото постоянно ни предизвестява за наближаващи заболявания, само че от време на време тези признаци за вероятни проблеми със здравето могат да се проявят по необикновен метод. Ето какво е потребно да научим и запомним.

Подпухнали крайници
Възникналата в краката болежка нормално бива обвързвана с раздължен мускул или ударено, само че в случай че болката е съчетана с оток, следва неотложно да се обърнете към експерт. Отокът по краката, комбиниран с болежка, може да е провокиран от тромбоза на дълбоките вени, която се развива поради съсирена кръв в глезените или бедрата. Ако не се лекува, може да се стигне до съществени проблеми даже с летален излаз.

Изменения в зърната на гърдите
Според лекарите е значимо и мъжете, и дамите да ревизират гърдите си. Само по този начин ще могат да виждат дали има промени. Има признаци за рак, за които постоянно забравяме: това са избрани външни промени. Например по зърната могат да се появят ямички, вдлъбнатини. Освен това зърното може да се “завърти” или да се обезцвети. Това не значи наложително, че се развива рак на гърдата. Но по този начин или другояче, е значимо да се обърнете към експерт и да се изследвате.

Неравен език
Появяването на сухи бели петна по езика и образували се необикновени форми може да е симптом на цьолиакия: това нарушаване провокира увреждане на организма при изразходване на глутен. Освен този признак могат да зародят диария, повръщане, загуба на тегло.

Различия в зениците
Ако не са идентични по величина или се уголемяват в друга степен, това може да предизвестява за допустима аневризма, кръвоизлив в мозъка, менингит. В такива случаи е належащо да се обърнете към незабавна помощ.

Треска
Ако постоянно ви тресе без забележима причина, без признаци на грип или настинка, е допустимо това да е симптом на хипотиреоидоза.

Желание да се яде лед
Такава необикновена нужда може да се окаже симптом на недостиг на желязо. Заради дефицита на някои микроелементи постоянно поражда увлечение към нехранителни съставни елементи. В някои случаи това може да е симптом за проблеми с душeвността.

Неутолима жадност
Чувството на жадност, което не минава даже откакто пиете вода, може да е сигнал, с който тялото предизвестява за диабет. При това заболяване се нарушава съответната направа на хормона инсулин, контролиращ разходването на глюкоза, което води до повишение на нейното равнище в кръвта Ако изпитвате непрекъснато възприятие на жадност, дружно с чувство за отмалялост и замъглено зрение, се обърнете към терапевт и се подложете на нужните проучвания.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР