Тя ще може да генерира достатъчно енергия за захранване на

...
Тя ще може да генерира достатъчно енергия за захранване на
Коментари Харесай

Първата в Китай „пустинна ферма“ за слънчева и вятърна енергия започна да работи

Тя ще може да генерира задоволително сила за зареждане на 1,5 милиона семейства годишно

Емил Василев преди 11 секунди 1 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 19:51 | 29.04.2023

5 електрички, които са въздух под налягане, и други 5, които си костват всеки евроцент

АвтомобилиИван Давидов - 21:14 | 30.04.2023

10 „ японки “, които комбинират мощ и надеждност като никой различен

IT НовиниДаниел Маринов - 17:34 | 29.04.2023

Да си напомним странния опит, в който 20 деца бяха оставени сами в две къщи

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Първият от китайските планове за вятърна и слънчева сила, които се построяват в пустинните региони към този момент е обвързван с електрическата мрежа и е почнал да създава сила, заяви предходната седмица медията ChinaDaily. Китай построява планове свързани със зелената сила в пустинята Гоби и други сухи региони в Централен Китай на стойност 85 милиарда юана (12,28 милиарда щатски долара).

Тъй като планетата се нуждае от понижаване на въглеродните излъчвания, страните вкарват нововъведения в производството на по-екологична сила. Китай се стреми да трансформира сухите си региони в зони за произвеждане на електрическа енергия.

Пустинните ферми за електрическа енергия на Китай

Китай започва величествен проект за инсталиране на слънчеви и вятърни електроцентрали с обща мощ от 100 гигавата (GW), с цел да промени производството на електрическа енергия от въглища към нещо по-добро за околната среда. Тези уреди за произвеждане на сила са ситуирани в сухите райони, които обгръщат 19 провинции на страната, а първият от тези планове беше пуснат в употреба предходната седмица.

Разположена в пустинята Тенгър в самостоятелния регион Нинся Хуей, централата за произвеждане на слънчева и вятърна сила е с конфигурирана мощ от един милион киловата (1 гигават/GW). Очаква се централата да генерира 1,8 милиарда киловатчаса сила (kWh) годишно, която да зарежда 1,5 милиона семейства.

Централата е и първият в страната канал за транспорт на електрическа енергия със свръхвисоко напрежение и важен план за транспорт на сила, генерирана в пустинята Гоби и други сухи региони до централно разположената провинция Хунан.

След това достижение се чака Китай да форсира построяването на уреди за произвеждане на сила от възобновими източници и да се стреми да премине към по-екологични форми на сила. През миналата година потенциалът за произвеждане на сила от възобновими източници в Китай е повишен с цели 86,5 %, оповестява още ChinaDaily.

През миналата година е прибавен потенциал за произвеждане на вятърна сила в размер на 10,4 милиона киловата (kW) и 33,6 милиона киловата (kW) потенциал за произвеждане на слънчева сила. Експерти обявиха пред ChinaDaily, че райони като Нинся, Синдзян и Вътрешна Монголия се чака да играят значима роля в подпомагането на страната за реализиране на задачите ѝ за устойчива сила.

Освен възобновимата сила, Китай бързо построява и мощности за произвеждане на нуклеарна сила, защото се стреми да се откаже от изкопаемите горива.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР