Тя сезира главния прокурор Сотир Цацаров, Инспектората към Висшия съдебен

...
Тя сезира главния прокурор Сотир Цацаров, Инспектората към Висшия съдебен
Коментари Харесай

Съдийка, обвинена от подчинен в корупция, иска да я проверят

Тя сезира основния прокурор Сотир Цацаров, Инспектората към Висшия правосъден съвет и Висшия правосъден съвет във връзка "заявление " на арбитър Милен Василев по отношение на "скандални дейности на ръководителя на САС ", оповестиха от пресслужбата на съда.

В сигналите е представено заявката, което Василев окачи на стената в съда. В него той твърди, че издадена от арбитър Дончева заповед за влизането му в различен правосъден състав е противозаконна и също така със "силен корупционен аромат ", като задачата й била да бъдат овладяни делата, по които той е бил докладчик и най-много едно несъмнено - обвързвано с банкрута на КТБ .

Довчева, която към този момент съобщи сбито посредством пресцентъра си, че не разяснява "неистини " и че като началник има право на такива промени, упорства прокуратурата да извърши инспекция по изказванията на арбитър Василев, че това е "проява на корупция ".

Искането й към Инспектората към Висш съдебен съвет е да бъдат тествани дейностите й като административен началник, съгласно изказванията на арбитър Василев. Също и да се извърши цялостна инспекция на визираното от него дело от образуването му, до сегашния миг, а при преценка на ИВСС и на всички каузи в 6-и състав на Търговското поделение на САС.

С писмото до самия Висш съдебен съвет пък Дончева уведомява магистратите за подхванатите от нея дейности по случая до този миг.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР