Тя е в ДАНС и ако я поискате, може би

...
Тя е в ДАНС и ако я поискате, може би
Коментари Харесай

Не съм подписвала пътна карта за „Турски поток“, а паметна бележка за „Балкански поток“

Тя е в ДАНС и в случай че я поискате, може би ще ви бъде предоставена, съобщи някогашната енергийна министърка

Депутати от ГЕРБ дадоха ексклузивен брифинг в Народното събрание. Той бе във връзка импортираното от ПП-ДБ за основаване на краткотрайна парламентарна комисия по отношение на изчезналата Пътна карта за плана „ Турски поток “. Репортер на „ Флагман “ зададе въпроси към Теменужка Петкова, която бе енергиен министър при реализацията на плана за газопровода.

- Г-жо Петкова, Вие подписвали ли сте Пътна карта за „ Турски поток “, Вие персонално?

- За „ Турски поток “ сигурно не съм подписвала.

- Добре, както го наричате вие - „ Балкански поток “...

- Пак споделям, „ Турски поток “ е план на Република Турция. Той се осъществя на територията на тази страна. Нашият план се назовава „ Балкански поток “.

- Подписвали ли сте Пътна карта?

- Подписвала съм аз дружно със надлежно ръководителя на борда на шефовете на „ Газпром “... сме подписали тази паметна записка от среща. Тя е ясна тази Пътна карта - предоставена от страна на ДАНС на тогавашния Министерски съвет, тъй че всеки един от вас, в случай че я изиска, може би ще му бъде предоставена.

- Борисов тогава сподели ли, че тази Пътна карта би трябвало да влезе в Народното събрание и да бъде гласувана от Народното събрание, с цел да бъде предпазен българският интерес? Каза ли го това нещо господин Борисов?

- Ако всички паметни бележки от срещи се гласоподаваха в българския парламент, нали разбирате, че нямаше да остане време за законодателна активност.

- А Борисов за какво... (в този миг пиар на ГЕРБ афишира завършек на питанията, тъй като ставало като изявление, а кореспондентка на pik.bg бута журналиста от „ Флагман “ от микрофона, с цел да зададе други въпроси).

- Само да кажа кой е взел решението за този план: решението е взето от българския парламент без нито един глас „ срещу “. Изменена и обновена е енергийната тактика на България за този план. И към сегашния миг този план носи стотици милиони доходи на България. Аз не знам по какъв начин са реагирали от „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “, когато управляваха, - и сега в действителност те ръководят, - когато получават приходите от този план. Никой не се оплаква от тези доходи, само че в този момент внезапно непринудено взеха решение, че би трябвало да има краткотрайна комисия.

 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР