Тя е сред новоизгрелите звезди на холивудския небосклон, но вече

...
Тя е сред новоизгрелите звезди на холивудския небосклон, но вече
Коментари Харесай

Ана де Армас - кубинката, която превзе Холивуд с чар

Тя е измежду новоизгрелите звезди на холивудския хоризонт, само че към този момент може да се похвали със знакови функции - превъплъти се в момиче на Джеймс Бонд в последния филм " Смъртта може да изчака " и влезе в ролята на иконата на известната просвета Мерилин Монро в продукцията " Блондинка ", която имаше премиера на тазгодишния кинофестивал във Венеция. Стрийминг платформата Нетфликс възнамерява да пусне кино лентата на 28 септември.

Тя е Ана де Армас, която от родната Куба мина през Испания и стигна до Меката на киното, устремена да сбъдне американската фантазия. И съумя, макар че при идването си в Съединени американски щати не знае британски език, както споделя актрисата.

Новият ѝ филм " Блондинка ", пресъздаващ публичния и персоналния живот на холивудската икона Мерилин Монро, провокира голям интерес във Венеция, а съгласно сп. " Варайъти " овациите след премиерната му прожекция са траяли цели 14 минути. Продукцията, дело на режисьора Андрю Доминик, е нов прочит на живота на Мерилин Монро, съчетаващ небивалица и обстоятелства. Режисьорът е уверен, че е сътворил “шедьовър ” и е безапелационен, че ще изстреля Ана де Армас (34 г.) в А-отбора на Холивуд. 

От Куба през Испания до Холивуд

Актрисата стартира да посещава театрална школа в родната си Куба, запленена от магията на филмите, които гледа по малкия екран. Тогава е едвам на 14 години, само че геният й бързо личи и две години по-късно получава роля в първия си филм - драмата “Роза от Франция ” на режисьора Мануел Гутиерес Арагон.

Снима се и в още две продукции, а когато става на 18 години, взема решение, че желае да гради кариера отвън рамките на острова и отпътува за Испания при своите баба и дядо. Мадрид е първата спирка по пътя на Ана де Армас към Холивуд. 

Талантливата млада жена е определена да взе участие в тийнейджърския сериал " Интернатът “Черната луна " ( " El Internado " ), който я прави известна и в Испания. Поредицата се трансформира в огромен шлагер в страната, а младата актриса се радва на интерес от продуценти и режисьори.

Ана де Армас взе участие в няколко испански продукции, а след края на фотосите на сантименталната комедия " Шепа целувки " през 2014 година, взема решение да опита шанса си в Съединени американски щати. 

С вторачен взор към Холивуд, кубинката стъпва на американска земя, само че без съвсем никакви знания по британски език. Записва се на натоварен курс и е принудена да учи фонетично репликите за първите си англоезични функции. 

Още при дебюта си в Меката на киното, Ана де Армас попада на звездата Киану Рийвс. Двамата си партнират в психологическия трилър " Чук, чук " от 2015 година, римейк на " Игра на гибелта " от 1977 година Кубинката се среща за повторно на снимачната площадка с Рийвс в продукцията " Exposed ". 

Ана де Армас обаче притегля вниманието с ролята си на брачната половинка на известния панамски боксьор Роберто Дюран във кино лентата " Юмруци от камък ", проследяващ неговата житейска история. 

Мощен подтик в холивудската кариера на Де Армас е присъединяване й в " Блейд рънър 2049 " на режисьора Дени Вилньов, в който вземат участие също Харисън Форд и Райън Гослинг. Следват функции в престъпната драма " Информаторът " и шпионския трилър " Операция стършел ", в който играе и Пенелопе Крус. И двата кино лентата са от 2019 г. 

На фотосите на " Вади ножовете " Ана де Армас среща артиста Даниъл Крейг. С огромно съмнение тя приема да взе участие, защото в началото не й подхожда обликът на героинята Марта, която й е препоръчано да изиграе.  Решението й се оказва вярно - за ролята във " Вади ножове " е номинирана за премията “Златен глобус ” през 2019 година в категорията за най-хубава актриса във кино комедия или мюзикъл.

Момичето на Джеймс Бонд в " Смъртта може да изчака "

Поела към върха на холивудската популярност, Де Армас получава предложение да се включи и в тима на девойки на Джеймс Бонд. Тя е в ролята на агентката на Централно разузнавателно управление на САЩ Палома в последния филм от поредицата “Смъртта може да изчака ”. Твърди се, че кубинката е била предложена персонално от Даниъл Крейг, който е в ролята на сътрудник 007. Самата Ана де Армас признава, че не се е считала за задоволително красива, с цел да изиграе момиче на Бонд.

" Години наред те изобразяват характерен вид дами. Свързвам ги с някакво съвършенство и стандарти за хубост оттатък естественото. Все критерии, на които не давам отговор. Бях шокирана, когато режисьорът ми се обади и сподели: " Образът още не е основан, само че желаеме теб за ролята ", споделя актрисата в изявление пред уеб страницата Американ уей.

След присъединяване си в " Смъртта може да изчака ", Ана де Армас е определена да пресъздаде живота и трагичния завършек на холивудската икона Мерилин Монро, умряла едвам на 36-годишна възраст. Създателите на " Блондинка " си разрешават избрани повествователни свободи, като специфичен акцент във кино лентата е подложен върху връзките на Монро със съпрузите и любовниците й.  

Преди дни Ана де Армас получи и значимо самопризнание за възходящата си кариера - тя бе отличена с премията " Нов Холивуд " на фестивала на американското кино във френския град Довил. Председателят на журито Арно Деплешен похвали умеенето на актрисата да " прегръща " доста разнообразни функции. Призът " Нов Холивуд " отличава " гения, пристрастеността и ангажираността на актьорите по пътя на творчеството ". 

Бурен е и персоналният живот на кубинската актриса. Любовта й с Бен Афлек продължи към две години, като двамата оповестиха раздялата си при започване на предходната година. Докато бяха дружно, те се снимаха в трилъра " Дълбока вода ". Пред сп. " Ел " Ана де Армас показа, че медийното внимание, съпътстващо връзката им, било “ужасно ” и даже асъдействало тя да напусне Лос Анджелис.

В момента актрисата живее в Ню Йорк и е щастлива с вицепрезидента на “Тиндър ” Пол Букадакис, с който се счита, че са дружно от юни 2021 година, само че не обявяват връзката си. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР