Тя е на двайсет и от няколко години е суперзвезда.

...
Тя е на двайсет и от няколко години е суперзвезда.
Коментари Харесай

Били Айлиш, която обича да бъде гласът на хора, които никой не чува

Тя е на двайсет и от няколко години е суперзвезда. Непрекъснато бие музикални върхове. Сменя стила и прическите с всяка обществена поява. Сменя внезапно и музикалния жанр освен с всеки албум, само че и с всяка ария в границите на един албум.

Били Айлиш е смела, ексцентрична, надарена и поставя старания да резервира себе си и да се развива без значение от натиска, които ѝ оказва международната популярност.

Миналата седмица тя стана най-младият соло реализатор, оглавявал фестивала в Гластънбъри - най-значимата фестивална платформа в света.

Докато беше на сцената, тя употребява момента, с цел да заеме позиция по решението на Върховния съд в Съединени американски щати, което часове по-рано обиколи международните медии и провокира остри реакции. Става дума за на конституционното право на аборт, което съдът зачиташе в продължение на близо 50 години.

„ Днес е доста, доста тъмен ден за дамите в Съединени американски щати “, сподели Айлиш. „ Просто ще го кажа, тъй като не мога да претърпявам мисълта за това повече. “

Певицата нееднократно е заемала позиции по значими за обществото тематики, една от които са климатичните промени. „ Ако мога да съм гласът на хората, които не са толкоз чути, желая да го направя “, споделя тя в изявление за Таймс.

През 2021 година дизайнерската къща Оскар де ла Рента ѝ предлага да носи нейна рокля на аления килим. Айлиш слага изискването компанията да спре да употребява животинска кожа за облеклата си. Така и става.

В началото на кариерата ѝ обаче отговорността и самостоятелността към момента не са измежду присъщите ѝ черти. Когато стартира да основава песни с брат си Финиъс , тя е едвам на 13. Тогава един ден качва песента си “Ocean eyes ” в SoundCloud, като се надява учителят ѝ по танци да я чуе. Ден по-късно песента е събрала близо хиляда слушания. Малко по-късно звукозаписна компания предлага да я издаде.

Една по една песните ѝ набират вълнообразна известност. Няколко години по-късно, когато е 17-годишна, излиза първият ѝ албум, а тя към този момент е международна звезда.

„ Очаквах, че ще ненавиждам [порастването], тъй като си мислех: „ Просто желая да съм млада вечно и в никакъв случай да не би трябвало да върша нищо “. Но почтено казано, колкото повече пониквам, толкоз повече си мисля: „ О, да, мога да се оправя сама “, споделя още тя пред Таймс.

Финиъс, който е четири години по-голям от Айлиш, изиграва основна роля за нейния триумф. Двамата са доста близки и основават дружно песните в неговата стая с негово съоръжение. Често опитват със стила, смесват жанрове и намират ентусиазъм във всевъзможни музикални течения.

Тази колаборация довежда до два албума, седем награди Грами, два върха на Гинес, три награди на Ем Ти Ви, Златен глобус, Оскар за саундтрака на последния филм за Джеймс Бонд – No Time to Die, и редица други оценки и върхове.

Айлиш става най-младият музикант, номиниран за четирите най-важни категории на премиите Грами в една година и най-младият реализатор, печелил премията за албум. Тя е и най-младият музикант, оглавявал класацията на Билборд за албум на годината.

Животът на 20-годишната звезда не всеки път е бил елементарен. Айлиш постоянно има контузии в резултат на танците, с които осъществяванията ѝ са съпроводени. Минавала е през меланхолия и признава, че има синдром на Турет - неврологично заболяване, което предизвиква тикове.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР