Тя е изцяло автоматизирана, като субективният фактор е сведен до

...
Тя е изцяло автоматизирана, като субективният фактор е сведен до
Коментари Харесай

Демонстрираха как работи системата за проверка и санкциониране на нарушители в синята зона на Видин

Тя е напълно автоматизирана, като субективният фактор е редуциран до най-малко.

Припомняме, че Община Видин даде толеранс на жителите, като до момента чиновниците на Общинско дружество „ Пазари и паркинги “ не глобиха, а поставяха предупредителни известия. От 4 април обаче ще стартира налагането на наказателните ограничения, планувани в Наредбата за организация на придвижването на територията на Община Видин. Това включва и слагането на скоби.

Петър Петров, началник на синята зона, направи проява на целия развой от първичната инспекция на даден автомобил, през заскобяването до санкционирането и освобождението на транспортното средство. Първо се сканира регистрационният номер и инспекторите от Оперативна програма „ Пазари и паркинги “ получават в действително време информация дали има обезщетен абонамент или такса. При определяне на непозволено паркиране, системата автоматизирано подава сигнал към заскобяващите екипи. Прави се фотография на автомобила начело и в профил както преди слагането на скобата, по този начин и след това. С преносим принтер се разпечатва записка с информация за законовите учредения за налагане на мярката, както и с телефонните номера на колцентъра. Гражданинът би трябвало да се обади, с цел да пристигна още веднъж екипът и да отстрани скобата, като глобата за нарушителя е в размер на 20 лева Към нея се прибавя и таксата за времето, в което автомобилът е бил паркиран в синята зона, като чиновниците от заскобяващия екип издават касова записка.

Ръководителят на синята зона сподели и ситуационния център, от където може да се наблюдава местоположението на всеки от чиновниците, отговарящи за синята зона, както и поръчките за заскобяване. Информацията за тях се получава и от заскобяващите екипи посредством мобилни телефони. В ситуационния център се получават данни в действително време и за броя осъществени инспекции. Например, на 31 март към 11 ч. един от инспекторите беше направил 120 инспекции на коли, единствено за четири от които е било заплатено използването на синя зона; различен към същия час беше ревизирал 143 транспортни средства, като от тях 121 са били непозволено паркирани.

Петър Петров още веднъж подсети методите на възнаграждение на таксата за синята зона във Видин. Те са: изпращане на SMS на номер 1394 на цена от 1 лева (таксата за един час паркиране); посредством мобилното приложение MOBZZO или с електронен ваучър от сътрудници на Община Видин в комерсиалната мрежа, обозначени със съответния стикер. В партньорските обекти, таксите могат да се заплащат и в брой. В този случай не е нужно жителите да слагат копието от електронния ваучър върху стъклото на автомобила, тъй като сега на закупуването на билета информацията се подава към системата.

„ Целта на общинското управление не е да се глобяват жителите, а да се вкара ред в организацията на придвижването и в паркирането в град Видин “, акцентира Петров. Той прикани видинчани да закупят абонамент или да заплатят такса, преди да паркират в синята зона, като подсети, че са обезпечени и задоволително буферни паркинги, където прекъсването е гратис.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР