Тя дълго време пазеше мълчание, но малко по малко започна

...
Тя дълго време пазеше мълчание, но малко по малко започна
Коментари Харесай

Мелания Тръмп сложи край на мълчанието си с гръм и трясък

Тя дълго време пазеше безмълвие, само че лека-полека стартира да припомня за себе си. Тази седмица Мелания Тръмп нададе глас и притегли вниманието на медиите.

Публичното гледище на третата брачна половинка на американския президент Доналд Тръмп да бъде уволнена една негова съветничка свари всички неподготвени.

Разбира се, и други първи дами в историята на Съединени американски щати са се намесвали в работата на Западното крило - онази част от Белия дом, където работят президентът и близкото му обграждане. Те обаче нормално не са го правели намерено.

" Нанси Рейгън сполучливо агитираше Доналд Реган да бъде махнат от поста шеф на канцеларията на Белия дом при ръководството на Роналд Рейгън през 80-те години. Тя обаче го направи дискретно и без обществено изказване ", напомня Катрин Джелисън, учител по история в университета на Охайо.

Като съобщи посредством говорителката си, че заемащата значим пост във авторитетния Съвет за национална сигурност Мира Рикардел повече не заслужава " достойнството да работи в Белия дом ", 48-годишната Мелания Тръмп влезе в конфликт с някои високопоставени представители на администрацията и принуди изпълнителната власт да разгласи, че Рикардел напуща.

Според редица американски медии една от аргументите за разногласието е обвързвана с разпределянето на местата в самолета, с който първата дама посети Африка предишния месец.

" Винаги е имало напрежение сред екипа на президента в Западното крило и този на първата дама в Източното крило. Разликата в този момент е, че президентът Тръмп построи президентското си ръководство по модела на риалити шоу и че първата дама наподобява към този момент възприема същия звук ", сподели Кейт Андерсен, авторка на книга за историческото развиване на ролята на първата дама.

Бившата манекенка от словенски генезис, която през 2005 година се омъжи за 23 години по-възрастния от нея Доналд Тръмп и на идната година получи американско поданство, сподели своята самостоятелност още в първите дни, като съобщи, че няма да се реалокира незабавно във Вашингтон, с цел да може синът й Барън да приключи образователната си година в Ню Йорк.

Но щом се настани на бул. " Пенсилвания " 1600, тя прояви изключителна поверителност и наблюдаващите на вятъра се опитваха да разгадаят тази жена, която редовно биваше определяна като " загадъчна ".

В изявление за телевизия Ей Би Си в средата на октомври, обещано във връзка пътуването й в Африка, Мелания Тръмп даде първи признаци за смяна на тона.

Тя за пръв път възприе част от нападателната изразителност на брачна половинка си към медиите.

Първата дама бе запитана за какво в края на юни, отивайки на границата с Мексико, е решила да носи сако с надпис " Изобщо не ми пука, а на вас? ".

Посланието бе адресирано към " левите медии и хората, които ме подлагат на критика ", отвърна тя.

" Искам да им покажа, че ми е все едно. Могат да подлагат на критика колкото си желаят, само че това няма да ми попречи да върша каквото считам за вярно ", съобщи Мелания Тръмп.

В четвъртък в тирада във Вашингтон тя с леко неспокойствие отбрани акцията си за битка с онлайн издевателството, която от първия си ден поражда известно неразбиране, тъй като брачният партньор й е прочут със своите сериозни, нападателни или подигравателни изявления в Туитър.

" Не съм сюрпризирана, че критиците и медиите са решили да ме осмиват, тъй като съм взела думата по тази тематика. Оставам решена да се захвана с този въпрос, тъй като той е извънредно значим за построяването на по-добър свят за децата ни ", съобщи тя.

Дали новото, по-видимо държание на Мелания Тръмп ще е политически коз за Доналд Тръмп, който към този момент гледа към идващите президентски избори през 2020 година? Може би, само че уравнението е комплицирано.

" Едно от качествата на Мелания Тръмп, на което доста хора се възхищават, е способността й да стои настрани от спорове и разногласия. За разлика от буреносния манталитет на брачна половинка си тя като цяло е спокойна и сдържана в обществените си прояви. Ако държанието й се приближи до неговото, тя може да загуби част от извоюваните благосклонности ", сподели Катрин Джелисън. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР