Twitter-профилът, който следеше пътуванията с частния самолет на Илон Мъск

...
Twitter-профилът, който следеше пътуванията с частния самолет на Илон Мъск
Коментари Харесай

Мъск не успя да спре тракера на самолета му @ElonJet с пари - и просто го изтри от Twitter

Twitter-профилът, който следеше пътуванията с частния аероплан на Илон Мъск @ElonJet, към този момент е неразрешен в платформата - макар обещанията на Мъск да не му протяга ръка.

Акаунтът беше основан от студента Джак Суийни от Флорида, които употребява единствено обществено налични данни, с цел да следи самолета на мултимилиардера.

Суийни стартира да се занимава с канала още през лятото на 2020 година, тъй като е обожател на работата нa Илон Мъск в Tesla и SpaceX. 20-годишният мъж е създал ботове за следене на самолетите и на Бил Гейтс, Доналд Тръмп и Марк Зукърбърг.

През януари 2022 бъдещият притежател на Twitter му, с цел да изтрие профила с близо половин милион почитатели, тъй като съгласно него шерването на тази информация е " риск за сигурността ".

Суийни обаче е настоял за 10 пъти по-голяма сума – 50 000 $, с които да финансира висшето си обучение и да си купи Tesla Model 3.

Мъск закупи Twitter за 44 милиарда $ през октомври и се нарежда като бранител на свободата на словото в обществената мрежа.

Той твърдеше категорично, че няма да забрани бота на Суийни, макар че не е склонен данните за пътуванията му да се разгласяват автоматизирано в общественото пространство.

Джак Суийни разгласява няколко известия на 10 декември, с които твърдеше, че админите на Twitter са почнали да постановат наказателни ограничения против него, като рийчът му е понижен изкуствено.

Той сподели вътрешна информация от чиновник в Twitter за целеустремено пречистване на достъпа на потребителите до @ElonJet. Два дни след публикуването на данните от чата на Twitter, профилът се връща към естествена видимост.

На 14 декември обаче @ElonJet към този момент е публично блокиран от админите - без пояснение. За Суийни това решение е необяснимо, доколкото самият Мъск твърдеше, че не би било редно да го не разрешава.

Студентът въобще не се е отказал от следенето на частния аероплан. Вместо да чака " прошка " в Twitter, той към този момент е, където не може да бъде неразрешен. За няколко часа каналът му има в различната обществена мрежа.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР