Tвърдите електорати, където ги има, ще решат местните избори, прогнозира

...
Tвърдите електорати, където ги има, ще решат местните избори, прогнозира
Коментари Харесай

Маев: Твърдите електорати ще решат местния вот

Tвърдите електорати, където ги има, ще решат локалните избори, предвижда политологът Иво Маев за „ БНР “, добавяйки, че в този смисъл за политическите сили е значимо съществуването на мощни локални структури.

„ С дребни изключения не виждам партии, отвън ГЕРБ и Движение за права и свободи, които да са вложили в последните години съществени старания да поддържат витални локалните си структури. Техните съществени съперници – от „ Продължаваме Промяната “ /ПП/, още с образуването си заложиха на идея да основат цифрова партия и не престават да не обръщат внимание на локалните структури. Сега внезапно се появяват с преобладаващ брой претенденти за кметове, без действително да имат локални структури, очаквайки съществуващите някъде рехави или нежни структури на „ Демократична България “ /ДБ/ да окажат цялостна поддръжка и да изнесат акцията на плещите си “, разяснява той.

В огромните по бройка градове има претенденти, които преди всичко са излъчени от Политическа партия, посочи политолога и изясни, че това демонстрира, че обединението ПП-ДБ е мощно дебалансирана в интерес на Политическа партия, само че в същото време тя няма онази тежест като претендираща, от която се нуждае. По думите му Демократична България са получили градове, за които занапред е ясно, че няма да завоюват. Това са обитаеми места, където има да вземем за пример мощно наличие на Движение за права и свободи.

Политологът проучва и проблема „ Бургас “, където има делене на личностно равнище, само че в същото време сякаш обединяване на идеологическо равнище. Той обаче не е уверен, че казусът е тъкмо подобен и дефинира като „ малоумно “ държанието да имаш двама кандидати-кметове на един град на обща листа.

Експертът съобщи още, че Движение за права и свободи е пренасочило напъните си към ромите, давайки си сметка, че огромна част от обичайните им гласоподаватели са напуснали България, работят в чужбина или при локален избор те просто не са на територията на страната. Той счита, че малко хора ще се включат на идния избор.

Маев съобщи за Българска социалистическа партия, че продължава да е изтъкана от вътрешни проблеми. Сред претендентите на „ Възраждане “ не виждал задоволително авторитетни фигури, които да ръководят огромни градове.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР