Твърди се, че Ружа Игнатова, известна още като изчезналата криптокралица,

...
Твърди се, че Ружа Игнатова, известна още като изчезналата криптокралица,
Коментари Харесай

Ето какво разкри Европол за досието на Ружа Игнатова

Твърди се, че Ружа Игнатова, известна още като " изчезналата криптокралица ", е получила полицейска информация от български източници за следствия на машинация с криптовалута на стойност 4 милиарда $, преди да изчезне, осведоми Би Би Си.

42-годишната жена, родена в България, се търси за хипотетичната й роля в извършаването на машинация с криптовалута, известна като OneCoin.

Файлове от срещи на Европол, прегледани от BBC, демонстрират, че търсената от ФБР жена е знаела за опитите да бъде задържана месеци преди да изчезне.

" Най-издирваната жена в света ": какво се знае за Ружа Игнатова

Всички, които са познавали Ружа Игнатова от близко, настояват, че още от ранна възраст е била екстравагантна - и свръхинтелигентна.

Полицейските документи бяха предадени на подкаста The Missing Cryptoqueen от Франк Шнайдер, някогашен разузнавач и приближен консултант на Игнатова.

Шнайдер твърди, че метаданните на файловете допускат, че тя е получила информацията посредством личните си контакти в България.

Сега той е изправен пред изгонване в Съединени американски щати за хипотетичната си роля в измамата с OneCoin.
 Гръцката полиция вдигната на крайник поради криптокралицата Ружа Игнатова
Гръцката полиция вдигната на крайник поради криптокралицата Ружа Игнатова

Наскоро ФБР разгласи премия от $100 000 за достоверна информация къде се намира българката.

Полицейските досиета съдържат презентации, направени на среща на Европол " Операция Сателит " в Хага на 15 март 2017 година

Според документите на срещата са участвали ФБР, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати и окръжният прокурор на Ню Йорк. Присъствали са и чиновници от Англия, Германия, Холандия, Дубай и България.

Документите включват детайлности за американските управляващи, които имат " почитан конфиденциален осведомител ", банкови сметки в OneCoin, получаващи средства от вложители, и несполучливи опити на английската полиция на Лондон да разпита самата Ружа Игнатова.
 $100 000 за залавянето на
$100 000 за залавянето на " криптокралицата " Ружа Игнатова: българката е в Топ 10 на най-издирваните лица на ФБР

Според американските управляващи е допустимо тя да е " тежко въоръжена "

ФБР не разяснява документите на Европол, само че специфичен сътрудник Пол Робъртс споделя за подкаста: " Имаше следствия по целия свят против нея и против OneCoin като цяло, за доста от които тя беше научила заради дейности на правоприлагащите органи в други страни. "

Припомняме, че Ружа Игнатова се качва на полет от София за Атина през 2017 година и по-късно изчезва безследно. Преди това тя съумява да открадне най-малко 4 милиарда $ посредством комплицирана машинация с подправената криптовалута OneCoin.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР