Твърденията на Русия, че клането в Буча е инсценировка не

...
Твърденията на Русия, че клането в Буча е инсценировка не
Коментари Харесай

Сателитни снимки опровергаха Русия: Клането в Буча е реалност. Труповете лежат по улиците от 3 седмици

Твърденията на Русия, че клането в Буча е инсценировка не дава отговор на истината. 

Сателитни фотоси разобличиха следващата неистина на Русия. Анализ на сателитни фотоси, изработен от „ Ню Йорк Таймс “, опроверга изказванията на Москва, че тя няма нищо общо с избиването на цивилни жители в Буча. Русия твърди, че " нито един локален жител не е бил погубен или засегнат ", до момента в който съветската войска е била в града, съобщи Факти.

Украинските сили се натъкнаха на ужасяващи гледки в Буча, намиращ се покрай столицата Киев. Кадрите на мъртви цивилни, лежащи по улиците, провокираха същински потрес по света и апели за още по-остра реакция против Москва. Руските военнопрестъпници настояват, че фотосите са фалшифицирани от Киев. Доказателствата сочат друго. Технологичната компания Maxar Technologies е предоставила на сателитни фотоси на „ Ню Йорк Таймс “, които потвърждават, че множеството цивилни (чиито тела са захвърлени на улицата) са убити преди повече от три седмици, когато съветската войска е била в града.

Лъжливата версия на Кремъл е, че телата неотдавна са били сложени на улицата, откакто в града повече е нямало съветски бойци. Москва твърди, че „ това е провокация на украинските радикали “. Сателитни фотоси от улица „ Яблонска “ демонстрират, че още от 11 март по улиците на Буча лежат трупове, до момента в който Русия твърди, че те са били „ сложени “ там след 30 март. Трупове на цивилни в Буча се появяват сред 9 и 11 март. Те са на точните позиции, на които ги откриват и украинските сили след освобождението на града.

В град Буча и други обитаеми места край Киев съветската войска извърши ужасяващи военни закононарушения. Някои от цивилните са били убити с вързани зад тила ръце. На 24 февруари Русия предприе пълномащабна експанзия против Украйна, а един от фронтовете беше точно към столицата Киев. Руската войска обаче беше разгромена от украинските бойци и избяга от Киевска област. Украинските служби оповестиха, че съветските нашественици са изнасилвали дами и девойки, измъчвали са цивилни и са убивали беззащитни украинци в тила. Русия отхвърля да е правила кръвопролитие на цивилни в Буча, ето както обаче сочат доказателствата:

Not true, Russia. Here`s the evidence.
— Malachy Browne (@malachybrowne)
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР