Турция възнамерява да се обърне към Международния арбитражен съд, ако

...
Турция възнамерява да се обърне към Международния арбитражен съд, ако
Коментари Харесай

Турция ще сезира международния арбитраж, ако САЩ не доставят Ф-35

Турция има намерение да се обърне към Международния трибунал, в случай че Съединените щати откажат да доставят изстребителите от пето потомство Ф-35, закупени от Анкара. Това съобщи турският президент Тайип Ердоган, представен от БГНЕС.

" Сега те започнаха да ни заплашват и в случай че не ги доставят, ще се обърнем към Международния трибунал ", излъчи думите на президента телевизионния канал „ Хабер Тюрк “. Ердоган акцентира, че Турция " може да прегледа разнообразни други възможности " за придобиването на Ф-35.
Президентът означи, че Анкара постоянно е " преследвала положителни планове ", а Вашингтон " в никакъв случай не е отговарял на тях с взаимност ". " Ние продължаваме да живеем търпеливо и ще вършим това и в бъдеще, само че не забравяйте, че не живеем в различна действителност ", добави Ердоган.
Съединените щати могат да изгубят своя " откровен " съдружник, в случай че Вашингтон не промени отношението си към Анкара, заяви ТАСС, цитирайки президента Реджеп Тайип Ердоган. Повод за думите му стана случая с американския свещеник Андрю Брансън.
" Турция няма да отстъпи под опасността за наказания. Официалните мнения на Съединени американски щати по този въпрос са " психическа война “, сподели Ердоган.
Говорителят на Белия дом Хоган Гидли сподели на 26 юли, че Съединените щати ще наложат наказания на Турция, в случай че Брънсън не бъде освободен. Тръмп съобщи, че чака завръщането на пастора в Съединени американски щати и заплаши Турция със наказания, в случай че това не се случи. Подобна позиция изрази и вицепрезидентът Майкъл Пенс.
Ръководителят на турското външно министерство по време на телефонен диалог с държавния секретар на Съединени американски щати Майкъл Помпео съобщи в петък, че Турция " няма да се пречупи пред каквито и да било закани и върховенството на закона се ползва за всички без изключение. "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР