Турция си връща руските туристи, те ще са 15% по-малко

...
Турция си връща руските туристи, те ще са 15% по-малко
Коментари Харесай

Турция си връща руснаците, 15% по-малко идват на нашето Черноморие!

Турция си връща съветските туристи, те ще са 15% по-малко на морето ни тази година. Въпреки това България чака добър сезон. Това е анализът на Константин Занков от Института за разбори и оценки в туризма в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

" Тази година на база на настоящите чартърни стратегии, които са планувани все още за летния сезон, чакаме към 15% спад – 50 000 туристи по-малко от Русия. Това се дължи главно на това, че Турция се завърна блестящо за летния туризъм ", сподели той.

Занков напомни, че предходните две години с помощта на геополитическата обстановка България от ден на ден и повече се възползваше от привличане на съветски туристи.

" Сега към този момент Турция си взема съветските туристи. Те не престават да идват и в България, те доста харесват България, само че просто имаме един спад към настоящия миг на база декларирани чартърни полети ", сподели специалистът.

Той напомни, че съветският пазар постоянно е бил основен за България и добави, че страната ни би трябвало да си го върне още веднъж. Занков добави, че не усещаме доста този спад, с помощта на другите форми на туризъм и на туристите от другите страни.

" Очакваме туристи основно от балкански страни – Румъния, Турция, Гърция, Македония. А от Централна Европа Германия е доста основен пазар за нас – освен от позиция на брой туристи, а и на продължителността на престоя ", сподели той.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР