Турция ще продължи да развива отношенията си с Русия в

...
Турция ще продължи да развива отношенията си с Русия в
Коментари Харесай

Ердоган: Турция ще продължи да развива отношенията си с Русия в сферата на природния газ

Турция ще продължи да развива връзките си с Русия в областта на доставките на природен газ и ги счита за доста значими, съобщи през днешния ден президентът Реджеп Тайип Ердоган в Сочи при започване на среща с съветския държавен глава Владимир Путин, съобщи ТАСС.

Двамата разискват износа на зърно през Черно море

" Стъпките, които подхващаме във връзка с отбранителната индустрия, са доста значими. Ние имаме и доста значими връзки с Русия в региона на енергетиката, изключително в региона на природния газ. Смятаме, че ще продължим да развиваме тези връзки ", уточни турският президент.

Той изрази убеденост, че Анкара и Москва ще съумеят да подхващат стъпки в границите на проектите за градежа на втора АЕЦ в Турция, която може да се намира в Синоп, на брега на Черно море.

Той добави, че сега работите по строителството на първата турска АЕЦ в Аккую вървят сполучливо и означи, че са били основани към 25 000 работни места. " Работата по първия енергоблок върви доста добре ", акцентира Ердоган.

Путин и Ердоган разискват износа на зърнени храни през Черно море в Сочи

Турският президент изрази вяра, че в близко време годишният стокооборот с Русия ще доближи 100 милиарда $.

" В момента стокооборотът сред Турция и Русия възлиза на 62 милиарда $. Той се доближава към задачата от 100 милиарда $ и това ни радва ", уточни Ердоган.

Ердоган съобщи, че връзките сред Турция и Русия се развиват позитивно в доста аспекти и " минават през изцяло друг интервал ".

Той акцентира, че днешният диалог с Путин за зърнената договорка се следи от целия свят с вяра за реализиране на резултат.

Задействали са се системите за противовъздушна защита

" Най-важната стъпка е това, че през днешния ден целият свят следи за зърнения кулоар по време на срещата на върха Турция-Русия. Те чакат да видят какъв ще бъде резултатът през днешния ден. Мисля, че известието, което ще бъде направено на конференцията след нашите срещи, ще бъде стъпка, ориентирана към целия свят, изключително към разрастващите се африкански страни ", сподели Ердоган.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР