Турция се стреми да бъде логистична суперсила в света като

...
Турция се стреми да бъде логистична суперсила в света като
Коментари Харесай

Ердоган превръща Турция в логистична суперсила до 2053 г.

Турция се стреми да бъде логистична суперсила в света като част от нашата визия за страната до 2053 г . Това разгласи президентът Реджеп Тайип Ердоган на конференция след съвещанието на кабинета в президентския комплекс в Анкара, оповестява в. " Дейли Сабах ".

По негови думи Турция има явен път пред себе си към това да бъде логистична суперсила.

Ердоган посочи, че страната е разширила железопътната си мрежа от 10 959 км на 13 022 км, като задачата е до 2053 година да усили този индикатор до 28 590 км.

Той съобщи, че посредством разширението на високоскоростните влакови линии до 2053 година ще бъде повишен броят на провинциите, свързани между тях с тази система от 8 на 52.
 Ердоган: Турция към този момент няма да бъде страна, подвластна от вноса
Ердоган: Турция към този момент няма да бъде страна, подвластна от вноса

На фона на срутва на националната валута

Относно самодейностите на държавното управление в поддръжка на заетостта Ердоган акцентира, че Министерството на труда ще покрива всички заплати и социалноосигурителни заплащания на новоназначените служащи през първите три или шест месеца.

През последните две десетилетия Турция реализира планове за доста милиарди долари, а общодържавните й автомагистрали и разграничени пътища се разшириха надлежно до 3633 км и 28 647 км.

Между 2003 година и 2021 година са направени вложения в размер на над 172 милиарда $ във всички средства на транспортната и информационната инфраструктура, съобщи от своя страна турският министър на превоза Караисмайлоглу.

Той добави, че до 2053 година ще бъдат вложени още 198 милиарда $ , като се стартира от тази година.

Според изчисленията, направени като част от проекта, вложенията ще разрешат на страната да спести към 176 милиарда $, от които 59 милиарда $ от спестовност за време, 26 милиарда $ за гориво, 10 милиарда $ за разноски при катастрофи, 31 милиарда $ за понижаване на въглеродните излъчвания и 56 милиарда $ за други разноски от външни фактори.

Карайсмайлоглу посочи, че Турция е значим пътнически и товарен въздушен център за Европа, Западна Азия и Африка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР