Турция съобщи да постигнато споразумение на преговорите в Истанбул днес

...
Турция съобщи да постигнато споразумение на преговорите в Истанбул днес
Коментари Харесай

Важна новина от Турция за износа на украинско зърно


Турция заяви да реализирано съглашение на договарянията в Истанбул през днешния ден за деблокиране на износа на украинско зърно, съобщи Ройтерс, оповестява Българска телеграфна агенция.

Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации са се договорили за основаване на координационен център за гарантиране на безвредни направления, сподели в изказване турският министър на защитата Хулуси Акар. Той означи, че страните са се разбрали още за взаимни инспекции на изнасяното зърно и пристанищата.

Споразумението ще бъде подписано идната седмица, когато всички участници в днешните диалози още веднъж ще се срещнат в Турция, посочи Акар. Той не уточни съответна дата.

Целта е да бъде обновен износът на украинско зърно от Одеса в миг, когато световната продоволствена рецесия се утежнява поради войната в Украйна. Бившата руска република е огромен международен експортьор, а Русия е наложила обсада на нейното черноморско крайбрежие.

Постигнато бяха договорености по огромен брой значими аспекти, сподели генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш. Той изрази вяра идващите стъпки да разрешат да бъде подписано и публично съглашение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР