Турция позволява на висши служители на Хамас в страната да

...
Турция позволява на висши служители на Хамас в страната да
Коментари Харесай

Турция позволява на Хамас да планира атаки срещу Израел от Истанбул

Турция разрешава на висши чиновници на Хамас в страната да правят интервенции и да възнамеряват офанзиви против Израел , в това число няколко несполучливи опита за ликвидиране на израелски чиновници, оповестява " Аарец ".

Цитирани са преписи от разпити на задържани от Израел обвинени , за които се приказва, че разкриват по какъв начин палестинската група управлява интервенции на Западния бряг и Йерусалим от турска земя .

През февруари, съгласно отчета, Хамас възнамерява да убие висши израелски чиновници , като някогашният кмет на Йерусалим Нир Баркат, депутатът на Ликуд Йехуда Глик и някогашният полицейски комисар Рони Алшейх са обсъждани като цели. О питите на групата обаче се провалят .

Високопоставен чиновник на Хамас, Закария Наджиб предлага пари и образование с оръжия в Турция на оперативно лице, пристигнало от Израел и да взе участие в заговора за убийството. Според известията, Наджиб декларира на оперативния, че би трябвало да убие значима израелска фигура, " с цел да бъде запомнен ".

През почивните дни , турският президент Реджеп Ердоган се срещна с ръководителя на Хамас Исмаил Ханийа , макар че Израел неведнъж предизвестява Турция, че Хамас употребява територията й за обмисляне на офанзиви .

Според " Телеграф " турски разузнавачи са в тясна връзка с оперативните органи в Истанбул , а самият Ердоган следи активността им и им разрешава да бъдат основани в страната . " Ще продължим да поддържаме нашите братя в Палестина ", разяснява турският президент.

През 2015 година Турция се съгласи да попречи на Хамас да възнамерява терористични офанзиви от територията си . " Телеграф " обаче отбелязва, че съгласно източниците в Израел, Турция не съблюдава уговорката си . Съобщава се, че турското държавно управление позволява на Хамас да продължи да работи, даже когато арабските страни, в това число Саудитска Арабия, се отдалечиха от организацията.

Според отчети, израелски и египетски разследващи документи сочат , че някои оперативни лица на Хамас са се преместили от линията Газа в Истанбул през последната година .

Израелското външно министерство показва безпокойствие . " Израел е извънредно угрижен, че Турция разрешава на терористите на Хамас да работят от нейна територия , като възнамеряват и вземат участие в терористични офанзиви против израелски цивилни ", декларира външното министерство на Израел.

Турските дипломатически източници отхвърлят информацията и отхвърлят терзанията на Израел като " неоснователни изказвания ", които имат за цел да пресечен политическите връзки с Турция , потвърждавайки, че Хамас " не е терористична организация ", а законна палестинска политическа партия .
 Ердоган разгласи подготвеност за военна интервенция в Либия, в Европа нямало водачи
Ердоган разгласи подготвеност за военна интервенция в Либия, в Европа нямало водачи

Той вижда положителни и открити връзки с Путин и Тръмп, дружно ще реализират мир
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР