Турция планира да премине от следващата седмица към поетапно отваряне

...
Турция планира да премине от следващата седмица към поетапно отваряне
Коментари Харесай

Турция върви към поетапно отваряне след локдаунa

Турция възнамерява да премине от идната седмица към поетапно отваряне след цялостния локдаун, разгласен в страната за преодоляване на коронавирусната зараза, съобщи турската частна телевизия НТВ.
Според проектите към последователно възвръщане към нормалността ще се премине, когато дневният брой на новите инфекции падне под 10 хиляди.
Първоначално ще отворят дребните търговски обекти и ще стартира присъствено образование, а сватбите и другите всеобщи тържества и събирания ще би трябвало да почакат, написа в. "Хюриет ".
Според моделите, по които държавното управление изготвя проектите за нормализация, се чака към 17 май дневният брой на новите случаи да намалее до 9-10 хиляди.
На 14-15 май следва данните за хода на пандемията в Турция да бъдат прегледани още веднъж и да бъдат преценени резултатите от локдауна. Според тези резултати ще бъдат избрани рамките на поетапното отваряне. Разхлабването ще става последователно, като всяка нова седмица ще бъдат въвеждани нови облекчения.
Предвижда се първо да стартират работа дребните търговски обекти, след това да отворят началните учебни заведения, 8 и 12 клас да се завърнат в учебно заведение и да бъдат възобновени лекции и извършения на някои факултети като медицинския да вземем за пример.
17-дневният народен локдаун беше въведен в Турция на 29 април, откакто беше регистриран рекорден брой инфектирани - над 60 хиляди на ден.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР