Турция обвини Белия дом в разпространяването на невярна информация относно

...
Турция обвини Белия дом в разпространяването на невярна информация относно
Коментари Харесай

Daily Sabbah: Дипломатическа свада между Турция и САЩ

Турция упрекна Белия дом в разпространението на погрешна информация по отношение на извършения диалог сред Доналд Тръмп и Реджеп Ердоган, заяви Daily Sabbah. Двамата водачи организираха телефонен диалог, в който е била разисквана интервенция „ Маслинова клонка “, написа Блиц.

Белият дом популяризира прессъобщение, в което бе написано, че Тръмп е призовал турската войска да ограничи военните си дейности. Освен това е изразил терзания за „ подправената изразителност “, идваща от Турция, и задържането на американски жители на фона на оповестеното изключително състояние.

„ Тръмп не изрази терзания за така наречен ескалиране на насилието вследствие на антитерористичната интервенция на Турция в Африн “, съобщи турски дипломатически източник. Той сподели също по този начин, че американският държавен глава не е казвал „ подправена изразителност “ и не е загатнал нито един път в диалога за изключителното състояние в Турция след опита за боен прелом.

Реджеп Ердоган е споделил на Тръмп, че американската поддръжка към Отряда за национална самозащита (YPG) – който Турция преглежда като крило на Кюрдската работническа партия – би трябвало да спре. Тръмп е показал, че сега Съединени американски щати не доставят оръжия на кюрдските бойци в Сирия.

Отношенията сред Анкара и Вашингтон се утежниха след опита за боен прелом. Турция изиска изгонването на проповедника Фетхуллах Гюлен, само че до този миг получава отвод. Имаше искри сред двете страни и поради оказаната американска поддръжка към кюрдите.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР