Турция обеща до седмици да ратифицира кандидатурата на Швеция за

...
Турция обеща до седмици да ратифицира кандидатурата на Швеция за
Коментари Харесай

Швеция: Турция обеща, че до седмици ще ратифицира кандидатурата ни за НАТО

Турция даде обещание до седмици да ратифицира кандидатурата на Швеция за НАТО. Това разгласи шведският външен министър Тобиас Билстрьом, след диалог с турския си сътрудник Хакан Фидан, съобщи Ройтерс.

Билстрьом акцентира тази заран по време на среща на външните министри, че е " извънредно време " Турция и Унгария да поддържат присъединението на скандинавската страна към алианса. В продължение на месеци Анкара и Будапеща отлагат ратификацията на присъединението на Швеция в НАТО, подклаждайки разочарование в отбранителния пакт.

" Имаме доста рисков миг за Европа и за света – и за НАТО като организация. С утежняването на сигурността, както и с войната в Украйна, участието на Швеция в НАТО е доста значимо за организацията ", разгласи външният министър. " Той (Хакан Фидан) ми сподели, че чака ратификацията да стане до седмици. И несъмнено, ние не одобряваме нищо за даденост, само че чакаме с неспокойствие това да се случи. В този диалог не бяха сложени нови условия, нямаше нови претенции от страна на турското държавно управление, тъй че ние гледаме на нашата част от сделката като на изпълнена ".

Шведският министър добави, че външният министър на Унгария Петер Сиярто е удостоверил, че Унгария няма да бъде последната страна, която ще ратифицира присъединението на Швеция.

" Това значи, че топката е повече в ръцете на Анкара, в сравнение с може би в на Будапеща. Очакваме бял пушек от Будапеща сега, в който има бял пушек от Анкара, да го кажем напряко ", посочи Билстрьом.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР