Турция каза в събота, че отзовава посланика си в Израел

...
Турция каза в събота, че отзовава посланика си в Израел
Коментари Харесай

Турция изтегли посланика си в Израел преди посещението на Антни Блинкен

Турция сподели в събота, че отзовава посланика си в Израел и прекъсва контактите с премиера Бенямин Нетаняху в символ на митинг против кръвопролитията в Газа.

Турското външно министерство съобщи, че дипломат Сакир Озкан Торунлар е бил отзован за съвещания " предвид на разгръщащата се филантропична покруса в Газа, породена от продължаващите офанзиви на Израел против цивилни и отхвърли на Израел да одобри преустановяване на огъня ".

Анкара разгласи решенията в навечерието на визитата в Турция на американския държавен секретар Антъни Блинкън. Палестинският съдружник Турция поправяше раздраните връзки с Израел до началото на войната Израел–Хамас.

Отношението към Израел обаче се промени с ескалирането на боевете и огромният брой починали палестински цивилни.

Турският президент Реджеп Ердоган настрана съобщи пред кореспонденти, че държи Нетаняху персонално виновен за възходящия брой на цивилните жертви в Ивицата Газа.

" Нетаняху към този момент не е човек, с който можем да приказваме. Ние го отписахме ", цитираха турските медии изявлението на Ердоган.

По-рано през днешния ден катарският външен министър шейх Мохамед бин Абдулрахман ал Тани сподели, че " продължаващите бомбардировки на линията Газа пречат на напъните за ходатайство за освобождение на заложниците, държани от " Хамас ".

Припомняме, че на 7 октомври приетата за терористична от Съединени американски щати и Европейски Съюз формация " Хамас " нахлу в Израел и умъртви 1400 души, а други 240 взе за заложници.

По данни на локалните здравни управляващи, 9488 са към този момент убитите палестинци в Газа след началото на въздушните удари и сухопътната интервенция на израелската войска.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР