Турция издаде предупреждение за пътуване в европейските страни на фона

...
Турция издаде предупреждение за пътуване в европейските страни на фона
Коментари Харесай

Турция издаде предупреждение за пътуване в европейските страни

Турция издаде предизвестие за пътешестване в европейските страни на фона на " зачестилите антиислямски, ксенофобски и расистки прояви ", заяви Анадолската организация.

Анкара издаде и предизвестие за пътешестване в Съединените щати, съобщи Агенция Франс Прес. Действията на Турция наподобява са ответна мярка за сходни предизвестия от страна на западните сили за Турция.

Съединените щати и огромните европейски страни посъветваха своите жители да не посещават всеобщи мероприятия и да заобикалят горещите туристически точки в Турция.

Предупрежденията им бяха отправени по време на внезапното повишаване на дипломатическото напрежение, обвързвано с отхвърли на Турция да допусне Швеция и Финландия да се причислят към НАТО.

Наскоро Анкара беше възмутена от антиислямските митинги на извънредно десен екстремист, на който беше разрешено да изгори Корана пред турските посолства в Стокхолм и Копенхаген.

Първата рекомендация за пътешестване на турското външно министерство предизвести за " рискови равнища на религиозна непоносимост и ненавист в Европа ".

В настрана изказване се споделя, че " в последно време има вербални и физически набези против чужденци и актове на расизъм, осъществени на територията на Съединените щати ".

Миналата година Финландия и Швеция скъсаха с десетилетията на военно необвързване и подадоха молба за присъединение към НАТО в отговор на съветската инвазия в Украйна.

Заявките за присъединение към НАТО би трябвало да бъдат утвърдени от всички 30 членове на Алианса.

Турция и Унгария са единствените членове, които не са утвърдили двете кандидатури посредством гласоподаване в Народното събрание.

Очаква се Унгария да ратифицира двете поръчки идващия месец.

Но турският президент Реджеп Тайип Ердоган се е запътил към президентските избори на 14 май.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР