Турция иска час по-скоро да бъде приета в Европейския съюз,

...
Турция иска час по-скоро да бъде приета в Европейския съюз,
Коментари Харесай

Ердоган: Надявам се периодът на лоши отношения между Турция и ЕС да е останал в миналото

Турция желае час по-скоро да бъде призната в Европейския съюз, както и да се либерализира визовият режим за жителите на южната ни съседка. Това съобщи президентът на страната Реджеп Ердоган на конференция след срещата на върха във Варна.

„ Надявам се интервалът на неприятни взаимоотношения сред Европейски Съюз и Турция да е останал в предишното. И въпреки всичко кандидатурата ни за участие е в действие от 1968 година, към този момент е 2018-та, а ние към момента не сме нищо повече от претендент ", разяснява Ердоган.

Именно това била една от тематиките, които той разискал с ръководителите на Европейския съюз и Еврокомисията Доналд Туск и Жан-Клод Юнкер и с българския министър председател Бойко Борисов в резиденция „ Евксиноград ".

„ Турция извършва своите задължения във връзка с битката с тероризма и бежанците, чиито брой на наша територия към този момент доближава 4 милиона ", акцентира Ердоган.

Той за следващ път акцентира, че Анкара чака да получи и втория транш от обещаните от Европейски Съюз 3 милиарда евро за справяне с мигрантската вълна. До момента южната ни съседка е получила единствено 1,8 милиарда от общата сума.

„ Час по-скоро би трябвало да бъде финализирана работата по либерализирането на визовия режим за нашите жители. Това не трябва да се трансформира в политически въпрос и нашите жители не би трябвало да губят доверието си в Европейски Съюз ", разяснява още турският държавен глава.

Той увери, че страната му прави всичко допустимо във връзка с битката с тероризма.
„ Турция е цел за редица терористични организации, с които се бори в и отвън своите граници. Операциите против тях способстват освен за вътрешната сигурност, само че и за сигурността на Европа.

Очакваме мощна поддръжка и не би трябвало да поносим неоснователни рецензии от Европейски Съюз по този въпрос ", безапелационен бе Ердоган.

В края на изявлението си той благодари на премиера Борисов за гостоприемството.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР