Турция е взела решение да евакуира своето посолство в Киев.

...
Турция е взела решение да евакуира своето посолство в Киев.
Коментари Харесай

Путин не може да се справи сам, затова му трябват наемници

" Турция е взела решение да изтегля своето посолство в Киев. Персоналът ще бъде изместен на друго място. Това е показателно. Искам да припомня вчерашния безрезултатен опит на Турция и срещата на дипломатическия конгрес. Очакваше се, че няма да се схванат. Днес на този конгрес се изрече турският президент и той заявява, че ще направи всичко допустимо да бъде прекратен този спор ", сподели някогашният ни общоприет консул в Одрин Георги Димов в студиото на " Денят ON AIR ".

" По-важното в тази ситуация е по кое време тази война ще завърши.

Първият вид - този, който атакува, да си извърши задачите. На мен обаче не са ми ясни задачите им, изключително странното държание на прехвалената съветска войска, която работи извънредно некоординирано - с големи недостатъци в логистиката, с едно хвърляне на бомби. Не виждаме доста от съставените елементи на една добре проведена войска ", уточни общественикът Пламен Юруков.

Според него украинската страна, дружно с сътрудниците, които я поддържат, първо е спечелила осведомителната война.

" Украинската войска по бройка и по съвременно въоръжение е трета в Европа. 8 години има доста сериозна подготовка от НАТО. Нейната офанзива сега е по-разумна, тя няма огромни провали. Излязоха публични мнения, които сочат, че е обикновено украинците да са очаквали това нещо. Тепърва ще забележим украинската войска. Тя излиза, нападна и с доста малко жертви се прибира ", посочи Юруков пред Bulgaria ON AIR.

А по отношение на това за какво му трябват на Путин наемници, Димов сподели, че е явно, че не може да се оправи самичък със своята войска.

Той разяснява и домакинската роля на Турция в договарянията сред Украйна и Русия.

" В момента има декларирани четири кандидатури за вероятно ходатайство. Турция доста вярно не зае намерено страна. Фактически желае да продължи връзките си и с Москва, и с Киев. Турция не се причисли към глобите и не затвори въздушното си пространство ", изясни Димов.

И двамата събеседници са безапелационни, че с цел да бъде една страна медиатор в сходни договаряния, тя би трябвало да има престиж и довериe, да бъде самостоятелна.

" Европейски Съюз претърпя един катарзис. Германия премисли цялата си политика за сигурността, за финансиране на военния си бранш. Европа разбра, че не може да не бъде обединена ", акцентира Юруков.

Според него Европейски Съюз би трябвало да се замисли за водачите, които издига - не трябва да има пазарлъци сред обособени партии, а е нужно да се избират хора, които могат да свършат работата на високо и положително равнище.

Гостите в студиото са на мнение, че е време Русия без Путин да " огледа " към Европа.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР