Турция е спасила живота на 41 000 нелегални мигранти, незаконно

...
Турция е спасила живота на 41 000 нелегални мигранти, незаконно
Коментари Харесай

Ердоган: Турция е спасила живота на 41 000 мигранти, оставени от Гърция да умрат

Турция е избавила живота на 41 000 незаконни мигранти, нелегално отблъснати от Гърция и оставени от нея да умрат, съобщи президентът Реджеп Тайип Ердоган, представен от „ Хюриет “.

В речта си по време на церемонията по откриването на Академията за жандармерия и брегова защита президентът Ердоган съобщи: " Ние дадохме на нашата страна право на глас и въздействие върху районните и световните въпроси и я издигнахме до стратегическа позиция, която държи ключа за решение. Онези, които подлагат на критика връзките на Турция с Палестина, Сирия, Ирак или друга другарска и братска страна, не са наясно освен с географското състояние на Турция, само че и с нейната историческа и обществена дълбочина. Ако някой, който има най-малко парченце исторически знания, каже " Какво прави Турция в Сирия? ", убеждавам ви, че той/тя желае да навреди на нашата страна. Ако някой, откакто е погледнал картата, към момента пита " Защо толкоз мощно се интересуваме от Ирак? ", той/тя крие злонамерени планове към нашата страна ".

Подчертавайки, че Турция не изпитва злост към никого или към някоя страна, президентът Ердоган съобщи: " Напротив, ние желаеме да установим и развием най-хубавите, най-напредналите и най-искрените връзки с всяка страна и народ. Стремим се да създадем " пояс на мира и съдействието " към нас, като стартираме от нашите близки съседи. Решени сме да разкъсаме усмирителната риза, съзнателно наложена на нашия район от някои въз основа на вътрешни битки и неприязън. "

Изтъквайки неотдавнашните позитивни стъпки в тази посока, президентът Ердоган съобщи: " Върнахме връзките си с страни, с които имахме различия по избрани въпроси, на основата на взаимна полза и взаимно почитание. Изтъкнахме ролята на Турция като медиатор по доста по-твърд метод в руско-украинската война. Дадохме на страната ни право на глас и въздействие по районни и световни въпроси и я издигнахме до стратегическа позиция, която държи ключа към решението. В един разтревожен район с непрекъснати спорове и неустойчивост, дипломатическите, икономическите и военните достижения на Турция се открояват впечатляващо. "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР