Турското общество е възможно да изгради групов имунитет срещу COVID-19

...
Турското общество е възможно да изгради групов имунитет срещу COVID-19
Коментари Харесай

Турция се надява на завръщане към нормален живот през май

Турското общество е допустимо да построи колективен имунитет против COVID-19 за три месеца, а задачата е завръщане към естествения живот през май, написа турският в. " Акшам ".

Изданието цитира думите на проф. Дениз Чалъшкан, член на Научния съвет за битка с ковид. По думите на специалистката в случай че страната доближи равнище, при което всекидневно да бъдат имунизирани по два милиона души, теоретично страната може да обезпечи колективен имунитет на своето общество за три месеца, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Чалъшкан при съмнение, че към три милиона от 83 милиона души в страната към този момент са прекарали естествено COVID-19, това значи, че е задоволително да бъдат ваксинирани 48-50 милиона души, с цел да се реализира имунитет на 75 на 100 от популацията. Според нея от тук следва, че Турция би трябвало да си обезпечи двойно повече ваксини. Тя увери, че проблем с доставките на ваксина в страната няма.

" Надяваме се през май-юни да преминем към естествен живот ", добави Чалъшкан.

Във връзка със обществените настройки към имунизацията в. " Миллиет " написа, че 60 на 100 от хората в Турция са подготвени да се имунизират още през първите три месеца.

19 на 100 от турците са декларирали предпочитание да се имунизират незабавно откакто е станало ясно, че има подготвена ваксина, демонстрира изследване на социологическата организация ИПСОС. 41 на 100 пък са споделили, че биха се ваксинирали още през първите три месеца след започването на използването на имунизацията. 23 на 100 не са заявили по кое време считат да се ваксинират. Процентът на хората, които отхвърлят имунизация против COVID-19, възлиза на 14 на 100 в страната, демонстрира още изследването.

В края на декември в Турция дойде първата пратка от контрактуваните с Китай дози от имунизацията Синовак против ковид.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР