Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че Анкара работи

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу заяви днес, че Анкара работи
Коментари Харесай

Турция работи за подновяване на сделката за износ на украинско зърно през Черно море

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу съобщи през днешния ден, че Анкара работи настойчиво за удължение на подкрепяната от Организация на обединените нации самодейност , дала опция на Украйна да изнася зърно от пристанища, блокирани от Русия след нашествието й, съобщи Ройтерс.

Черноморската зърнена самодейност, контрактувана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година, разреши износа на зърно от три украински пристанища. През ноември предходната година съглашението беше удължено, само че срокът му изтича на 18 март, в случай че не бъде контрактувано ново удължение.

" Работим интензивно за гладкото реализиране и по-нататъшно удължение на съглашението за износа на зърно през Черно море ", съобщи Чавушоглу в тирада на конференцията на Организация на обединените нации за най-слабо развитите страни страни, която се състои в Доха, Катар.

Чавушоглу сподели, че е разискал напъните за удължение на договорката и с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш.

В сряда Русия съобщи, че ще се съгласи съглашението за зърното да се удължи, единствено в случай че се вземат поради и ползите на личната й аграрни производители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР