Турският външен министър Мевлют Чавушоглу днес отхвърли критики на френския

...
Турският външен министър Мевлют Чавушоглу днес отхвърли критики на френския
Коментари Харесай

Чавушоглу: Макрон подкрепя тероризма

Турският външен министър Мевлют Чавушоглу през днешния ден отхвърли рецензии на френския президент Еманюел Макрон за турската атака в Сирия против сирийските кюрдски милиции СЗН (Сили за отбрана на народа), съобщи Ройтерс.

Чавушоглу уточни, че Макрон поддържа тероризма.

Той към този момент е покровител на терористичната организация и непрекъснато ги приема в Елисейския замък. Ако той споделя, че негов съдружник е терористичната организация, в действителност няма какво повече да се каже, сподели Чавушоглу пред публицисти в Народното събрание, цитира думите му Българска телеграфна агенция.

Анкара счита СЗН за терористична организация и предприе военна атака в Североизточна Сирия на 9 октомври.

Миналия месец Макрон се срещна с Джихан Ахмед, говорителка на ръководените от кюрдите Сирийски демократични сили, които включват и СЗН. Макрон изрази пред Ахмед солидарността на Франция в битката против " Ислямска страна ".

По-рано през днешния ден Макрон съобщи, че Турция не може да чака взаимност от съдружниците в НАТО във време, в което е подхванала офанзивата си против Сирия като " приключен факт ".

Макрон не може да бъде водач на Европа, като се колебае по този метод. В момента в Европа има празно пространство, той пробва да бъде неин водач, сподели през днешния ден още Чавушоглу. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР