Турският шофьор, който получи шамар от български полицай, спрял го

...
Турският шофьор, който получи шамар от български полицай, спрял го
Коментари Харесай

Тираджията, отнесъл юмрук от наш катаджия, показа и свое ВИДЕО

Турският водач, който получи пестник от български служител на реда, спрял го за инспекция, показа своята версия за случая. Видео от инспекцията към този момент беше излъчено в турски медии.

Шофьорът Махсин Казан изясни пред Българска национална телевизия, че е получил шамара, откакто е отказал да даде рушвет " за супичка и кафе ". По думите му, на територията на България, пътни служители на реда постоянно са му желали пари. Турският жител този път ще си търси правата в съда. След като отказал да заплати рушвет и не се съгласил с изказванието на полицаиите, че е направил нарушаване, органите на реда дали отговор на водача с принуждение. Инцидентът се случил край Ихтиман преди няколко дни, когато се прибирал в Турция.

" Пред мен имаше три български ТИР-а и аз карах след тях. Един тях караше доста постепенно. Вероятно беше прекомерно претрупан. Останалите го изпревариха и аз ги последвах. Точно в този миг против мен се появиха полиците и ми споделиха да отбия за инспекция. Показаха ми правилника за придвижване по пътищата и това, че е неразрешено изпреварването. Казах: " ОК, щом казвате, че има проблем, одобрявам, само че българските ТИР-ове пред мен направиха същото нарушаване. Защо не спряхте и тях? ", питал се Казан.



" Отговориха, че не са ги видели. Аз обясих, че имам камера в колата и мога да им покажа. Не ми повярваха и ми споделиха: " Комшу, има дребен проблем и дребна санкция ". Тук-таме знаеха някоя дума на турски. Казах им, че не одобрявам. Ако ще ме глобяват, дано глобят всички. Казаха: " Почерпи пари за едно кафе и си върви ". Казах, че нямам пари и щом желаят, дано напишат санкция. Щях да я платя на " Капитан Андреево ". След това си приказваха нещо между тях и помислих, че ще ми кажат нещо, а те ме удариха, което доста ме смути ", споделя Махсин Казан.

След шамара последвала инспекция на документите, гледище за подкуп и сформиране на акт, който водачът отказал да заплати на място и позвънил в посолството.

" С тази работа си изкарвам прехраната и виждам децата си. Постоянно ставаме жертва на полицейски тормоз в България. Това се случва с всички водачи. Спират ни, сякаш за инспекция на документите и по-късно ни споделят: " Комшу, няма проблем, само че ни почерпи едно кафе или чорба ". Сега ще ви покажа - като ни спрат, подаваме паспорта с 20 евро вътре, тъй като не могат да вземат показно парите, в случай че има проблем, парите се усилват ", споделя турският водач.

На въпрос дали и преди е давал подкуп, Казан дава отговор: " Разбира се! "

Шофьорът споделя, че от 28 години работи това и сходно нещо му се случва за първи път. Следващата седмица още веднъж ще потегли към България, само че със боязън от полицейски произвол. Категоричен е, че ще си търси правата в съда.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че Областната дирекция на полицията се е самосезирала по случая и стартира инспекция. До момента данните са, че няма подаден сигнал за случилото се в Министерство на вътрешните работи.



Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР