Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че изпълнението на истанбулските

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че изпълнението на истанбулските
Коментари Харесай

Ердоган: Изпълнението на споразуменията за зърнения коридор продължава без сериозни проблеми

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че осъществяването на истанбулските съглашения за основаването на зърнен кулоар и експорт на селскостопанска продукция от Украйна продължава без съществени проблеми, съобщи турската телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

„ Осигурихме опцията за осъществяване на споразуменията за основаването на зърнен кулоар. По този метод допринесохме за обезпечаването на сигурността на доставките на храни в интервал, в който светът се намира на прага на продоволствена рецесия ”, уточни турският водач.

Той означи, че Анкара още през цялото време поставя старания за разрешаването на украинската рецесия посредством разговор и ще продължава да работи по този метод „ макар напъните на някои страни, които желаят спорът да продължава ".

Ердоган за следващ път сподели, че в най-скоро време Турция „ ще прочисти Северна Сирия от терористи ", като удостовери проектите на Турция за основаването на 30-километрова зона за сигурност в Сирия (край границата с Турция).

„ Решително ще продължим битката си против тероризма. Надявам се, че в най-скоро време ще прочистим последния регион в Сирия, където се укриват бойци от Кюрдската работническа партия (ПКК) ”, сподели турският президент.

Ердоган заяви през май, че Турция ще стартира нова военна интервенция в Северна Сирия, с цел да се опълчи на терористичните закани, които по думите му произтичат от южната граница на страната. Той добави, че задачата е да бъдат обновени напъните за създаване на дълбока 30 километра зона за сигурност по границата сред Турция и Сирия.

От 2016 година до момента Турция е направила няколко огромни военни интервенции в Северна Сирия. Офанзивите са били ориентирани основно против подкрепяните от Съединени американски щати сирийски кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН), обсъждани от Анкара като сирийско отклонение на ПКК.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР