Турският президент Реджеп Тайип Ердоган внесе в Меджлиса предложение, предвиждащо

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган внесе в Меджлиса предложение, предвиждащо
Коментари Харесай

Турция ще изпрати войници в Катар за опазване на сигурността на Световното по футбол

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган внесе в Меджлиса предложение, предвиждащо изпращане на бойци от турската войска в Катар, с цел да оказват помощ за опазването на реда и сигурността по време на международното състезание по футбол, което ще се организира от 18 до 21 декември в тази страна, оповестиха турските медии, на които се базира Българска телеграфна агенция.

По информация на турската медия " Хабер61 " присъединяване на турските бойци (наричани в Турция " Мехметчик " ) ще бъде в границите на " Операция Щит " на Световното състезание и е по поръчка на въоръжените сили на Катар и на държавното управление. Очаква се на шампионата да участват над 1 милион души.

Турските бойци ще бъдат виновни за сигурността на шампионата дружно с въоръжените сили на още 6 страни - Съединени американски щати, Франция, Англия, Италия и Пакистан.

Предложението на президента планува турският парламент да утвърди мандат за изпращането на турските бойци в Катар за период от 6 месеца. Освен бойци, Анкара ще изпрати над 3 хиляди служители на реда за защитата на международното състезание и битка с безредиците в Катар. Турските служители на реда ще бъдат под турско командване. Твърди се, че издръжката ще се поеме от Катар.

Предложението бе импортирано на първото съвещание от есенната сесия на турския парламент, която бе открита през днешния ден. Предвижда се то да бъде подложено за гласоподаване на съвещание през идната седмица.

В Катар има турско военно наличие от 2014 година, когато бе подписано съглашение сред Анкара и Доха за военно образование, защита и военна индустрия.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР