Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че е поканил руския

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че е поканил руския
Коментари Харесай

Турция става новия Минск за край на войната?

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че е поканил съветския президент Владимир Путин в Турция, тъй като дипломатическите пътища не би трябвало да бъдат затваряни, съобщи през днешния ден турската телевизия ТГРТ.

Ердоган е декларирал това на съвещание на централния изпълнителен комитет на своята Партия на справедливостта и развиването (ПСР).

" Трябва да демонстрираме държание в поддръжка на мира ", е показал Ердоган. " По време на телефонен диалог с господин Путин го поканих в Турция ", е добавил турският водач.

Пред съветския президент Ердоган е споделил още, че би трябвало да бъде реализирано демократично решение, че Анкара е срещу военните дейности, че войната няма да бъде от изгода за никого и че всички ще понесат вреди.

" Повторих нашия апел за разрешаване на въпроса по кротичък път в границите на Минското съглашение. Приканих (Путин) към споразумяване на казуса по пътя на мира, разговора и дипломацията. Дипломатическите пътища не трябва да бъдат затваряни ", е споделил Ердоган пред съпартийците си, показва още ТГРТ.

В същото време украинският президент Володимир Зеленски разгласи, че по време на диалог с Ердоган и президента на Азербайджан Илхам Алиев, те са предложили да спомагат за организирането на договаряния с съветската страна. За неуспеха на договарянията им на този стадий потвърдиха и Русия, и Украйна.

ТЕМА преди 10 минути 203 преди 27 минути 1364 преди 49 минути 789
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР