Турският президент Реджеп Тайип Ердоган размаха пръст и се закани,

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган размаха пръст и се закани,
Коментари Харесай

Ердоган размаха пръст: Турция ще вземе всичко, което заслужава в Черно, Бяло и Средиземно море

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган размаха пръст и се закани, че Анкара няма да прави " никакви отстъпки " на Гърция в Средиземно море, като предизвести Атина против всевъзможни провокации и акцентира, че страната му ще вземе " това, което заслужава " в Средиземноморието, както и в Егейско и Черно море.

" Няма да вършим взаимни отстъпки с това, което е наше. Ние сме решени да създадем всичко належащо ", настоя Ердоган, изказвайки се по време на гала, отбелязваща годишнината от успеха на селджукските турци над Византийската империя през 1071 година. 

" Приканваме нашите сътрудници да внимават, тъй като всяка неточност може да трасира пътя към тяхната крах ", посочи турският държавен глава.

Коментарите на Ердоган идват след известието на Гърция по-рано през днешния ден, че военноморските сили на Гърция, Франция, Италия и Кипър ще проведат в продължение на три дни взаимни военни учения южно от Кипър и гръцкия остров Крит. Гърция упрекна Турция, че неведнъж е нарушила Конвенцията на Организацията на обединените народи за морското право, като е наложила четворното съдействие за " повишение на сигурността и стабилността в по-широкия район и гарантиране на свободата на мореплаване ". Ученията, наречени упражненията " Eunomia ", ще се организират от сряда до петък отвън южната част на Кипър.

Френската войска удостовери присъединяване си в ученията в изказване в сряда, казвайки, че ще вземат участие три самолета Rafale и фрегата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР