Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова Израел да спре незабавно

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган призова Израел да спре незабавно
Коментари Харесай

Ердоган: Израел незабавно да спре тази лудост

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган прикани Израел " да спре неотложно да спре тази полуда " и да постави завършек на ударите си по линията Газа, съобщи Франс прес, като цитира изказване, оповестено в " Екс ".

" Засилените бомбардировки на Израел в Газа нощес още веднъж бяха ориентирани против почтени дами, деца и мирни жители и задълбочиха продължаващата филантропична рецесия. Израел би трябвало неотложно да приключи тази полуда и да постави завършек на нападенията си ", съобщи турският водач, като прикани поддръжниците си на протест в поддръжка на палестинците, проведен от неговата партия през днешния ден в Истанбул.

На него " ще заявим ясно и изрично, че поддържаме палестинския народ против гоненията от страна на Израел ".

Митингът ще се състои на територията на остарялото летище " Ататюрк " в Истанбул.

През последните дни Ердоган втвърди тона във връзка с бомбардировките, осъществявани от Израел в Газа в отговор на кървавото нахлуване на " Хамас " на 7 октомври, при което по данни на Израел са починали 1400 души и са били взети над 220 заложници. В сряда турският президент разгласи, че се отхвърля от всички проекти да посети Израел и порица неспособността на Запада да спре войната в Газа.

" Хамас " не е терористична формация, а група освободители, които пазят земята си ", добави Ердоган, с което си навлече гнева на Израел.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР